Σάββατο, Δεκεμβρίου 15, 2007

Χριστούγεννα


Μπήκαμε πιά στην τελική ευθεία γιά την μεγάλη γιορτή.
Ολοι μας φορτωμένοι αναμνήσεις.
Οι μεγαλύτεροι με τις περισσότερες, οι νέοι λιγότερες, τα παιδιά μηδαμινές.
Πιστεύω πως πρωταρχικός σκοπός όλων μας , αυτές τις μέρες είναι, να βρούμε την ευκαιρία να βοηθήσουμε συνανθρώπους που υποφέρουν.
Παιδιά, γέροντες, άστεγοι, άρρωστοι, πάμπτωχοι, περιμένουν την στοργή μας.
Δεν είναι το μέγεθος της βοήθειας, αλλά η κίνηση, η χειρονομία μας, που τους δίνει ελπίδα και λίγη χαρά.
Αν δεν γνωρίζουμε προσωπικά τέτοιους συνανθρώπους, υπάρχουν οι εκκλησίες και οι ανάλογες υπηρεσίες στους δήμους.
Υπάρχουν και οι ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις).

Πολλοί υποστηρίζουν πως τα χρήματα που συγκεντρώνονται , δεν φθάνουν όλα στον προορισμό τους.
Μπορεί σε μερικές περιπτώσεις να είναι και έτσι.
Αυτό όμως δεν μας απαλλάσσει απ την αδιαφορία.

"Κανε το καλό και ρίξτο στον γιαλό", που λέει και ο σοφός λαός.

Φάτνη στην βάση του Χριστουγεννάτικου δένδρου στο σπίτι.

****************************************

Προσωπικά, τα Χριστούγεννα η διάθεση μου από μικρός, άλλαζε συνεχώς.

Παιδί, με το κλείσιμο των σχολείων, παιχνίδι όλη την ημέρα.

Δώρο ένα αυτοκινητάκι, τενεκεδένιο η πλαστικό αργότερα, καινούργια παπούτσια η ρούχα. Χαρά και αγωνία να ρθει η παραμονή γιά τα κάλαντα. Πόσα άραγε θα μαζέψουμε, τι ώρα θα ξυπνήσουμε, που θα τα πούμε;

Το βράδι όμως κλεισμένος μέσα στο σπίτι μόνος, σαν μοναχοπαίδι που ήμουν, σκεφτόμουν τα υπόλοιπα παιδιά που είχαν αδέλφια και μεγάλες οικογένειες, τότε έμεναν ακόμη παπούδες και γιαγιάδες συνήθως στο ίδιο σπίτι, και με κυρίευε η μελαγχολία.

Αργότερα σε μικρότερο βαθμό το ίδιο συνέβαινε και στον Στρατό, που σπατάλησα 28 μήνες, περπατώντας βράδυ στους έρημους τότε δρόμους της Κομοτηνής.
Ακόμη χειρότερα, στην παγερή σκοπιά το βράδυ.

Ακόμη και τώρα, αν την ημέρα των Χριστουγέννων έχει ήλιο, με πιάνει κάτι το περίεργο.
Μου αρέσει τέτοιες μέρες, το κρύο, η μουντάδα, η βροχή και φυσικά το χιόνι που ρίχνει έξω τώρα που γράφω αυτές τις αράδες.

Αλλες στιγμές πάλι, αναπολώ γεγονότα και πρόσωπα του παρελθόντος που έφυγαν και χάθηκαν γιά πάντα.

Πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη 2007
(Sony-Ericsson k750i)
****************************************

Παλιότερα, που η ενημέρωση ήταν ανεπαρκής, τα έντυπα δεν τολμούσαν να γράψουν μερικές αλήθειες για την μέρα αυτή.

Η δυνατότητα σωστής πληροφόρησης μέσω βιβλίων, ήταν αδύνατη επειδή συνήθως δεν επαρκούσαν τα χρήματα γιά την αγορά τους .
Η κυκλοφορία τους δε, μηδαμινή και σπάνια.
Ετσι λοιπόν, όλα φάνταζαν μαγικά και όμορφα.

Οι εποχές όμως πέρασαν. Σήμερα, αρκεί να το θέλει κάποιος, η πρόσβαση στην πληροφορία και την αλήθεια είναι φτηνή και πανεύκολη.

Η μητέρα μου πίστευε πως, όπως της έλεγε η δική της, κάποτε μπήκαν καλικάντσαροι απ το τζάκι, στο σπίτι τους στην Μ. Ασία και τους έκλεψαν την γαλοπούλα.

Ο πατέρας μου πιό ορθολογιστής, κορόιδευε γελούσε και έλεγε πως κάποιοι το ειχαν γλεντήσει δεόντος την μέρα εκείνη.



Ολοι γνωρίζουμε γιά την φυγή του Ιωσήφ και της Μαρίας, γιά την φάτνη, γιά τον Ηρώδη, γιά τους μάγους, γιά τους βοσκούς, γιά το άστρο των Χριστουγέννων.
Πόσο όμως αλήθεια και πόσο ψέμματα ειναι αυτά;


Να λοιπόν που την προηγούμενη Κυριακή το ένθετο του Βήματος, το ΒΗΜΑSCIENCE, έγραψε για τα "Οχι" των Χριστουγέννων.

Οχι, ο Ιησούς δεν γεννήθηκε το έτος 0, αφού το μηδέν ως σύμβολο δεν υπήρχε καν στο ρωμαικό σύστημα αρίθμησης. Μόλις τον 6ο μ.Χ. με το σημερινό σύστημα αρίθμησης των εκατονταετιών, ο μοναχός Διονύσιος Εξήγιος το έτος 753 από κτίσεως Ρώμης, που εθεωρείτο ότι γεννήθηκε ο Χριστός το όρισε να είναι το 1 μ.Χ. , ενώ ύστερα από πολλούς επίσης αιώνες ορίστηκε ο αμέσως προηγούμενος αιώνας να είναι ο 1 π.Χ.

Οχι, όλοι οι Ευαγγελιστές δεν συμφωνούν γιά την χριστουγεννιάτικη ιστορία όπως την έχει περιγράψει κυρίως ο Λουκάς. Ο Μάρκος και ο Ιωάννης δεν γράφουν καν σχετικά, ενώ ο Ματθαίος αναφέρει ότι ήδη ζούσαν ο Ιωσήφ και η Μαρία στη Βηθλεέμ και δεν έφθασαν εκεί γιά να απογραφούν και να βρεθούν τελικά χωρίς στέγη.

Οχι, ο Ηρώδης ο Μέγας (70 - 4 π.Χ.) μάλλον δεν είχε διατάξει τη σφαγή των νηπίων και ήταν ένας σχετικά αποδεκτός βασιλέας.

Οχι, οι "Μαγοι" δεν ήταν τρείς αλλά περισσότεροι. Ηταν ανώτερα μέλη της περσικής Βουλής που αποτελούνταν απ τους Σοφούς και τους Μάγους και όλοι τους αποκαλούνταν Μεγιστάνες. Πρέπει να εφτασαν στη Βηθλεέμ με συνοδεία επίλεκτων περσών ιππέων που τους προστάτευαν από τις ρωμαικές λεγεώνες.

Οχι, ο Ιησούς δεν γεννήθηκε σε στάβλο με ζώα και το όλο κλασικό πια σκηνικό συνέλαβε και δημιούργησε με πολλή φαντασία ο Αγιος Φραγκίσκος της Ασίζης το 1223, όταν μέσα σε ένα σπήλαιο έβαλε σε κάποιον επίπεδο βράχο λίγο άχυρο, ένα μωρό επάνω και ομοιώματα ζώων γύρω του.

Οχι, την περίοδο των Χριστουγέννων δεν μπορεί να βρίσκονταν εκεί έξω στο ύπαιθρο οι βοσκοί με τα ζώα τους, αφού αυτό συνέβαινε μόνο δύο φορές τον χρόνο, άνοιξη και φθινόπωρο, όταν ήταν να γεννήσουν οι μητέρες.



Οχι, ο Ιησούς δεν γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου αλλά αυτό ορίστηκε αργότερα κατ' οικονομίαν με βάση την αναγγελία εννέα μήνες πριν από τον άγγελο στις 25 Μαρτίου προς την Μαρία της επικείμενης εγκυμοσύνης της.

Οχι, δεν μπορούσε να υπάρχει ένα τέτοιο ουράνιο φαινόμενο που να βγάζει κάποιο υπερκόσμιο φως, να βρεθεί ακριβώς πάνω από μιά καλύβα και με την ακρίβεια του σημερινού GPS να δείξει την αναζητούμενη από τους Μάγους τοποθεσία.
***********************************************
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ και προπαντός ΥΓΕΙΑ, τίποτα άλλο, ειναι υπεραρκετό.

51 σχόλια:

mtryfo είπε...

Μπράβο βρε γίγαντα,
ανέβασες και χριστουγεννιάτικο ποστ!
Μέχρι και η φωτογραφία που έβγαλες αναβάθμισε την πλατεία Αριστοτέλους που την ημέρα είναι ένα έκτρωμα...με τα σιδερικά της!
Τώρα για βοήθεια στους συνανθρώπους μας δεν ξέρω, πάντα είχα αδυναμία στα παιδιά, αυτά σκέπτομαι αυτές τις μέρες, οπότε η unicef και το παιδικό χωριό SOS έχουν προτεραιότητα.
Οσο για την εκκλησία, τι να σου πω, έρχονται κάτι μελιστάλακτες κυρίες κάθε χρόνο με κουπόνια στα χέρια και απλώς δεν θέλω να φανώ αγενής γιορτάρες μέρες που είναι...
Tα ΟΧΙ του Βήματος, πολύ ενδιαφέροντα, έτσι για να μπαίνουν και κάποια πράγματα στη θέση τους...

Σεφτές (πόντικα???) νομίζω!

και να θυμίσω και τον Θανάση απ το προηγούμενο ποστ, να ψηφίζουμε, να μη ξεχνάμε!!!

vasikos metoxos είπε...

Τα χριστούγεννα γίγαντα είναι εδώ για πολλούς λόγους. Όσο και να αμφισβητούνται τα "σημεία" της γιορτής για τους θρήσκους και μη παραμένει γιορτή αναφοράς. Για τον δυτικό κόσμο είναι η μεγαλύτερη γιορτή. Γιορτή κατανάλωσης ποτών και δώρων.

giant13 είπε...

Μαρία,

την ημέρα μόνο το δένδρο και η φάτνη, λένε κάτι. Τα υπόλοιπα όπως το γράφεις, σιδερικά, το βράδυ όμως παίρνουν άλλη υπόσταση.
Το ίδιο και εγώ, στις μελιστάλακτες κυρίες απλά δίνω το λιγότερο που μπορώ να δώσω.

Βασικέ μέτοχε,

Εχεις απόλυτο δίκιο πως τα Χριστούγεννα είναι σημείο αναφοράς.
Προσωπικά δεν με ενοχλούν οι αλήθειες και οι μύθοι, όπως τα έμαθα από παιδί, έτσι συνεχίζω να τα γιορτάζω.
Κρατώντας τα έθιμα και τις συνήθειες των ημερών.

Aphrodite είπε...

Επ!

Γίγαντα με πρόλαβες!

Και για το κομμάτι του να δίνουμε στους λιγότερο τυχερούς (κι ας μη φτάνουν εκει που πρέπει όλα, κι ας μην είναι παρά εξαγορά τύψεων κτλ), και στο κομμάτι των μύθων των Χριστουγέννων από το Βήμα / και αλλού...

Great minds think alike (είπα εγώ τώρα!)

Πάντως το λέω και το ξαναλέω, ζηλεύω, θέλω Σαλόνικα ΤΩΡΑ!

Κι αν νομίζετε ότι η δικιά μας η πλατεία στη Βουλή ομπρός (μη χέσω!) είναι ωραία στολισμένη, το βράδυ με τρία ποτάκια και λίγο κόσμο είναι μια χαρά...

Το πρωί όμως με όλα τα καλώδια, τα κοντρα-πλακέ σπιτάκια, τα φωτάκια-τζάτζαλα made in China, τον κόσμο - διόρθωση, τις φυλές όλες του Ισραήλ να πλακώνονται για λεωφορεία, ταξί, στις σκάλες του μετρό να πηγαίνουν σαν τις σαρδέλλες, τους μετανάστες να κρυώνουν και να μην έχουν πού να πανε και τα ΧΙΛΙΑΔΕΣ αυτοκίνητα και λεωφορεία και μηχανές και ταξί και και και... να φτύνουν καυσαέριο στη μούρη μας πηγαίνοντας με 5 χλμ, ε, δε χάνετε τίποτα!
:)))

Ασε που έχω βαρεθεί να σκοντάφτω έτσι που την μερεμετίζουν και την ξαναχαλάνε - γιοφύρι Αρτας στο πιο Αθηναικό του ένα πράμα...

ΣΑΛΟΝΙΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!

(μέχρι θα γίνω μια μικρή... Μ-Παοκ-τσούλα!)

(ουπς! -τσούλα? Πάλι? Χμμμ... μάλλον -τσίτσα?)

(χμμμμ, πώς τις λέτε καλέ εκεί πανω?)
:)))))

Aphrodite είπε...

ΥΓ- στις θείτσες που έρχονται και μου τα σπάνε, αν ξέρω ότι είναι από κανονικό έρανο, δίνω κανονικά. Αν είναι όμως από αυτές που στην αναμπουμπούλα κτλ (κι έχουμε γεμίσει από δαύτες), τις αφήνω να μου πουν το τεράαααστιο ποίημα (ψέμμα με ουρά) και μετά τους λέω τον καιρό στ'αγγλικά ή τις ειδήσεις του BBC σε τίτλους, και τους κλείνω την πόρτα στη μούρη!

:ΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ

mtryfo είπε...

Λοιπόν Aphro, άσε τα χαζά και ανηφόρισε, γιατί ο καιρός περνάει και σε λίγο δε θα περπατιέται απ τα "έργα μετρό" και η πόλη μας.
Οσο για το κυκλοφοριακό εδώ, μη στεναχωριέστε βρε, καταφέραμε το ακατόρθωτο, copy paste όλο το μπάχαλο της Αθήνας που περιγράφεις παραπάνω...

Lander είπε...

Τις προάλλες πέρασε από την εταιρεία που δουλεύω μια κυρία που κρατούσε κουπόνια για την οργάνωση "Αγγελιοφόρος των ΑΜΕΑ". Αν και είμαι πάντα καχύποπτος, μέρες που είναι η καρδιά μας προστάζει να πράττουμε διαφορετικά.
Σε κάποια στιγμή, η ευγενέστατη κυρία μου έδειξε ότι το μπλόκ των αποδείξεων ήταν διάτρητο από την εφορία, προσπαθώντας έτσι να μου αποδείξει ότι δεν ήταν παράνομη. Θεώρησα σωστό εκείνη τη στιγμή να της πω αυτό ακριβώς που ένοιωθα:
"Εγώ κάνω αυτό που μου προστάζει η συνείδησή μου, αν εσύ δεν είσαι εντάξει, η δική σου συνείδηση θα διαμαρτυρηθεί".
Καλό είναι να βοηθάει κανείς όποτε και όπως μπορεί. Υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά έχουν ανάγκη όλο τον χρόνο και όχι μόνο τις γιορτινές μέρες. Το κακό είναι ότι υπάρχουν "υποκείμενα" που σαν εργασία τους έχουν το εμπόριο του πόνου και εκμεταλεύονται καταστάσεις για να πλουτίσουν... Ας είναι... Η συνείδησή τους δεν νομίζω να είναι καθαρή πάντως...

bidibis είπε...

Ναι ρε παιδιά κάντε έναν έρανο να με βοηθήσετε να αγοράσω ένα Mini cooper s. δε διαθέτω τα χρήματα

giant13 είπε...

Θεά

Αντί να τις κλείνεις κατάμουτρα την πόρτα, καλύτερα να τις δωρίζεις, μερες που ναι απ τα καλούδια που χεις κρεμασμένα Eσύ
Να δεις!! Οπου φύγει φύγει.

giant13 είπε...

lander,

Καλωσήλθες στο στέκι μου, απ την όμορφη Κρήτη που επισκέφτηκα το καλοκαίρι του 2006.
Αν ψάξεις σε παλιότερα ποστ, θα δείς και φωτό, καθώς και στο link geocities της αρχικής σελίδας του μπλογκ.
Οπως θα ξέρεις, Κρητικοί και Μακεδόνες εχουν μεταξύ τους κάτι παραπάνω από αγάπη.

Χαίρομαι που συμφωνείς με τα γραφόμενα μου.

Μπιντιμπί μου,

well come back.

Την κακία μου όμως ρε Αρειανέ θα την πώ: Χάθηκες με τις ήττες και εμφανίστηκες με την νίκη, αυτό με βάζει σε σκέψεις περί της απουσίας σου γιά ένα 15ημερο.

Τώρα σκέψου να κάνουμε κάτι μαζί, να συνεταιρισθούμε, και γω θέλω την μπέμπα 320ι κουπέ.

bidibis είπε...

13 μέρες έλειπα και στο κτελ κάθησα στη θέση 13. Αρρώστησα κιόλας κτλ

Θα περιμένω τον αηβασίλη στο τζάκι και αν δε μας φέρει τα δώρα που ζητήσαμε θα του βάλλω φωτιά στον ποπό με ένα τσακμάκι

Το χω ξανακάνει αλλά την πρώτη φορά δεν πέτυχε

giant13 είπε...

A...και κάτι άλλο που ξέχασα.
Ψηφήστε, ψηφήστε μιά φορά κάθε μέρα, στο link της αρχικής σελίδας.

Τόσες και τόσες φορές ψηφίζουμε στο κενό, εδώ μπορεί να πιάσει τόπο.

giant13 είπε...

Mπιντιμπί μου,

Δεν φταίει το 13, ένας απλός αριθμός είναι όπως όλοι οι άλλοι.
Ασε που μένα είναι και ο γούρικός μου.
Στο πα και στο ξαναλέω, στο κτέλ να ξανανεβείς, να καθίσεις και στο 13.
Βγάλε μόνο απο αβατάρι τον αρχιγκατέμη, να δείς γιατρειά.

giant13 είπε...

Εεεε....έκανα προηγουμένως και το 13. Τώρα το πρόσεξα.
Που σαι ρε Πόντικαααααααααααααααα.

Lander είπε...

@giant

Τις έχω τις φωτογραφίες σου, είναι καταπληκτικές με την ευκαιρία!!
Ο δεσμός που δένει την Κρήτη με τη Μακεδονία είναι ισχυρός και κρατάει... χρόνια!

Να είσαι πάντα καλά!

Roadartist είπε...

Συμφωνώ ΥΓΕΙΑ ολα τα άλλα είναι πάντα δεύτερα.
Να συμπληρώσω μόνο στο "ευκαιρία να βοηθήσουμε συνανθρώπους που υποφέρουν", αυτό καλό θα ήταν να το κάναμε όλο το χρόνο και όχι μόνο στις ημέρες των γιορτών..

doctor είπε...

Γίγαντα όταν ανεβάζεις ποστ, να χτυπάς τις καμπάνες!!!

Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες, αλλά είναι σα να παραβιάζει κανείς ανοιχτές πόρτες...
Η θρησκεία είναι συναίσθημα και φαντασία εξ ορισμού και η λογική επαλήθευση των δογμάτων της είναι σαν να ... κλέβεις εκκλησία (βοήθειά μας).

doc

giant13 είπε...

roadartist

Εχεις απόλυτο δίκιο, πάντα πρέπει να συνεισφέρουμε, ο καθένας με τον τρόπο του και όσο μπορεί.
Τις μέρες όμως αυτές χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση.

Δόκτορα,

Σε μπέρδεψα λίγο με το ποστ.
Τις περισσότερες φορές τα περίφημα ήθη και έθιμα μας δεν συμβαδίζουν με τα πιστεύω μας.
Τα τηρούμε όμως γιατί πιστεύω πως διαφορετικά νοιώθουμε περιθωριοποιημένοι.

Καμπάνες περιμένω από σένα, γιατί πρέπει να μαστε κοντά η μέσα στις μέρες, γιά το χαρμόσυνο γεγονός.
Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.

mtryfo είπε...

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ,υγεια, υγεια, υγεια και ευτυχισμένες στιγμές

giant13 είπε...

Μαρία,

Ευχαριστώ πολύ.
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ, ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ γιά τις 22/12, ΥΓΕΙΑ & ΕΥΤΥΧΙΑ.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Thanasis Petr. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Thanasis Petr. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Thanasis Petr. είπε...

Λοιπόν κάποια δυσάρεστα νέα. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να
μπούμε στην δεκάδα.Αυτοί που είναι μέσα στην 10αδα
,επειδή το έψαξα με ένα φίλο μου , είναι οι
περισσότεροι administrators σε μεγάλα forum(π.χ. GR
WOW forum) οπότε έχουν μεγάλη δημοτικότητα και πολύ
δυνατή υποστήριξη. Τώρα καλώς ή κακώς ,δεν ξέρω ποιο
είναι το σωστό αλλά δεν έχω κολλήσει σε κάποιο forum
και να μιλάω συνέχεια εκεί ώστε να έχω και δυνατό
support. Δεν πειράζει.

Ευχαριστώ πάντως όλους όσους βοήθησαν και προ πάντων
ευχαριστώ τον κ.Γιώργο για το μεγάλο ενδιαφέρον που
έδειξε για να με βοηθήσει να μαζέψω ψήφους.

Σας το χρωστάω αυτό ,οπότε μπορείτε να μου ζητήσετε
άφοβα ό,τι θέλετε για να σας το ξεπληρώσω.

Πάντως αν ενδιαφέρεστε για την αυτοκίνηση και γενικά
με πρωτοβουλίες νέων που μπαίνουν γερά και δυνατά σε
αυτήν μπορώ να σας κρατώ ενήμερους για την νέα
πρωτοβουλία των φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής του
ΑΠΘ οι οποίοι θα ξαναπάρουν μέρος στον διεθνή
διαγωνισμό της SAE και θα κατασκευάσουν μία νέα
"formula" από την αρχή. Επειδή κατά πάσα πιθανότητα θα
μπω και εγώ μέσα στην ομάδα θα μπορώ να σας παρέχω
άπειρες πληροφορίες.Ένα πρώτο link είναι αυτό Formula SAE
AUTH


Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια!!!

Φιλικά Θανάσης.

(Συγγνώμη για τις πολλές διαγραφές.)

Locus Publicus είπε...

Kαι εγώ απολαμβάνω τα Χριστούγεννα, βλέποντας την αθωότητα των παιδιών μου. Με μύθους και καμπάνες, με Αη Βασίληδες και φάτνες. Δεν είμαι θρήσκος, αλλά η γιορτή είναι μεγάλη. Γιορτή χαράς. Με ο,τι κι' αν σημαίνει για τον καθένα μας αυτή η γιορτή. Εδώ πάντως στην Αμερική λίγοι παραπονιούνται. Οι πιο πολλοί είναι απασχολημένοι στα malls.
Καλά Χριστούγεννα παιδιά!!

giant13 είπε...

locuspublicus

Οπως σωστά γράφεις, είναι οι μέρες των παιδιών.
Ασχετα με το πόσο και αν είναι θρήσκος ο καθένας μας, οι μέρες αυτές προσφέρουν μιά μαγεία στα μικρά παιδιά που αντανακλάται και σε μας τους μεγάλους.
Καλά Χριστούγεννα σ' όλους μας.

Υ.Γ. Βλέπουμε και ακούμε γιά βαρυχειμωνιά εκεί, εδώ εμείς είμαστε πολύ καλύτερα.

bidibis είπε...

Αν κατά harry το mall είναι ο νέος Παρθενώνας φανταστείτε πόσου παρθενώνες έχει η Αμερική. Το καλό με τους αθηναίους είναι ότι τους χτίζανε όταν οι άλλοι τρώγανε βελανίδια

giant13 είπε...

Μπιντιμπί

Και όπως πάει, σε λίγο θα τρώμε εμείς εδώ βελανίδια και οι Αλβανοί θα χτίζουν.
Χωρίς αυτό να θεωρηθεί ρατσιστικό.
Πανάξια και με την εργατικότητα τους.

bidibis είπε...

Αν ήταν ο harry εδώ θα σου έλεγε ¨"μα και εμείς Αλβανοί είμαστε" :-)

giant13 είπε...

Μπιντιμπί

Εχεις δίκιο.
Θα συμπλήρωνε και τους Τουρκόσπορους γιά να κλείσει το καρέ.

island είπε...

Καλά Χριστούγεννα αδερφέ...Τα λες όμορφα απλά δεν θέλω να απαντήσω γιατί είμαι σε φάση και θα βγει ζοφερό το σχόλιο...Μόνο ένα....βαρέθηκα τους άγιου που ψωνίζουν από όλα τα σούπερ καταστήματα και έχουν όλα αυτά τα πατσόκοιλα επάνω τους...μην ξεχνάμε και κάποιους που τα χριστούγεννα δεν έχουν και πάλι που να φαν και να κοιμηθούνε...

Όλοι εμείς βέβαια καταπιανόμαστε με μυθεύματα σαν αυτά τα σωστά που έχεις ανεβάσει...τα όχι...

Σου εύχομαι όπως και σε μένα και σε όλους να είμαστε του χρόνου περισσότερ άνθρωποι από ότι είμαστε τώρα...

Καλές γιορτές φίλε...

giant13 είπε...

island,

Θα προτιμούσα να απαντούσες όπως νοιώθεις και να βγαινε ζοφερό το σχόλιο.
Χρειάζεται κάτι τέτοιο αυτές τις μέρες, γιά να μη κοιμόμαστε βολεμένοι, όσοι από μας τουλάχιστον είμαστε, τον ύπνο του δικαίου.
Θέλουμε κάπου ένα ταρακούνημα γιά να "ξυπνάμε".

Και γιά όσους αισθανόμαστε ανικανοποίητοι, μιά φράση του Λουντέμη:
"Δεν είχα παπούτσια, μέχρις που είδα κάποιον, χωρίς πόδια."

Με την σειρά μου, σου εύχομαι ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ και το ΚΑΛΥΤΕΡΟ που επιθυμείς.

heinz είπε...

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

Και πολύ διδακτικό post!

giant13 είπε...

heinz

Ευχαριστώ.
Ευτυχισμένα Χριστούγεννα σε σένα και την οικογένεια σου.

giant13 είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΧΕΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΠΛΟΓΚΑΔΕΣ.

mtryfo είπε...

Den ginotan na min perasw gia HRONIA POLLA apo ton geitona mou
Mono pou edw stin xeniteia to "mihanima" den ypostirizei ellinika kai 8a sou vgoun ta matia me tous latinikous haraktires.Ta ypoloipa apo konta.
Kala na pernate...

giant13 είπε...

Maria

Efxaristo poli. CHRONIA POLLA episis.
Pistevo na pernate oloi kala

bidibis είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και στο Γίγαντα και στη Θεσσαλονίκη και σε όλους του τους σχολιαστές

giant13 είπε...

Ευχαριστώ πολύ μουσικολόγε Μπιντιμπί.

Τις θερμότερες ευχές μου σε σένα και όλα τα πρόσωπα που αγαπάς.

doctor είπε...

Γίγαντα αρχηγέ μου, χρόνια πολλά.

doctor

doctor είπε...

Ε, τώρα να την αφήσω την 40άρα ή να την κάνω;

Ε, ας την κάνω (πόντικα, πόντικα δεύρο έξω!).

doctor

giant13 είπε...

Ντοτόρε,

Ευχαριστώ πολύ, να χουμε Καλή Πρωτοχρονιά, και την δεύτερη μέρα, να δει το φως η κοράκλα με την μεγαλύτερη ευκολία.

Aphrodite είπε...

"Εχεις δίκιο.
Θα συμπλήρωνε και τους Τουρκόσπορους γιά να κλείσει το καρέ."

Με φώναξε κανείς?
:DDDDDDD

Λοιπόν, παρ'όλο που έχω μπει από την αρχή, ξαναμπαίνω να ευχηθώ πιο επεξηγηματικά:

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ 2008 (και βλέπουμε)

ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ (αν και με το ΕΣΥ δεν μας πολυ-βλέπω, τεσπα)

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ (για να διαβαίνεις στο Ελλάντα)

ΚΑΛΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ (διότι αλλιώς δεν σηκώνεσαι καν από το κρεβατι σου για να αποτολμήσεις να διαβείς το ανωτέρω) και φυσικά...

ΠΟΛΛΗ ΑΓΑΠΗ!

Καθε είδους, από όλους, πολλή, να βρέχει κολυμπηθρόξυλα κυριολεκτικά!!!
:))))))))))

giant13 είπε...

Η Θεά είπε,

"Με φώναξε κανείς?
:DDDDDDD"
---------------------------
Και πως είναι δυνατό να μη σε φωνάζουμε;
(Αν και μιά Θεά, δεν έχει ανάγκη από προσκλήσεις.)

Πνοή, φρεσκάδα, ζωντάνια, χιούμορ η μπαοκτσούλα.

ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ σε σένα και όλα σου τα αγαπημένα πρόσωπα.

bidibis είπε...

Άντε γίγαντα, πρωτοχρονιά έρχεται, σήκωσε κανα νέο ποστάκι

30 σήκωσα τις τελευταίες μέρες εγώ. Κουράστηκα, καντε κατι και εσείς

Ανασα του Βορρα είπε...

Πολύ ενδιαφέρον το σχόλιο σου!
Καλή χρονιά!

giant13 είπε...

Μπιντιμπί

Που να βρω χρόνο για ποστ, αφου τον καταναλώνω στις μουσικοεπιλογές σου;

Εχεις κάνει ρεκόρ ανάρτησης ποστ.

giant13 είπε...

ανάσα του βορρά

Συμπολίτισσα, ευχαριστώ γιά την επίσκεψη και την ευχή.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και σε σένα και κάθε επιθυμία σου, ευχή μου.

doctor είπε...

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

doctor

doctor είπε...

ε μα τι πειρασμός είναι αυτός;

Βγαίνω τετ α τετ και ....

doctor είπε...

50!!!!!

giant13 είπε...

Δόκτορα,

Ευτυχώς κρατάς εσύ τουλάχιστον, το αριθμολαγνικόν του Πόντικος (αλήθεια που ναι χαμένος άραγε;).

Ευχαριστώ γιά την ευχή και σου την ανταποδίδω απ τα βάθη της καρδιάς μου.

ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ, ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ