Τρίτη, Ιουνίου 12, 2007

Άγιο Όρος

Πιστεύω πως είμαι από τους λίγους που κοντεύουν να περάσουν το κατώφλι της τρίτης ηλικίας, και δεν είχα επισκεφθεί μέχρι πριν λίγες μέρες την Αθωνική πολιτεία.


Πήρα λοιπόν την απόφαση πριν λίγο καιρό, και αφού τρείς φίλοι , τακτικοί επισκέπτες, κανόνισαν διαμονητήρια κλπ, να μαι στο Όρος, γιά πρώτη φορά, την προηγούμενη βδομάδα.
Δεν θέλω να αναφερθώ σχετικά με την θρησκεία και το τι πιστεύει ο καθένας μας.Το θέμα είναι τεράστιο και δεν χωρά στα πλαίσια ενός πόστ με ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Δεν μπορώ όμως να μη αναφέρω:

Τις φυσικές ομορφιές αυτού του τόπου
Τις γνωστές ιδιαιτερότητες του μοναχικού βίου.
Τα πολλά και ανεκτίμητης αξίας κειμήλεια και έργα τέχνης.
Την διαφορέτικότητα με τον υπόλοιπο κόσμο.
Την βυζαντινή ώρα (3,35) ώρες μπροστά από μάς, και φυσικά το παλιό ημερολόγιο.
Τις υπέροχες ψαλμωδίες και την κατανυκτική ατμόσφαιρα με το φώς των κεριών μέσα στις εκκλησίες.

Τέλος όσα άκουγα γιά λιτό φαγητό, δεν τα συνάντησα. Κρίμα και τις κονσέρβες που κουβαλούσαμε.
Μερικά απ το μενού:
Μακαρόνια με τόνο σε σάλτσα, ψάρι στον φούρνο με πατάτες, σαλάτα αγγουροτομάτα, εληές.
Κόκκινο αγνό κρασάκι. Από φρούτα, καίσια, βερύκοκα μέχρι και καρπούζι έφαγα γιά πρώτη φορά φέτος.

Οπου πηγαίναμε, εγκάρδια υποδοχή και κατόπιν με την σειρά, σφηνάκι τσίπουρο με λουκούμι και καφέ.


Φυσικά έβγαλα πολλές φωτογραφίες, αλλά μη γνωρίζοντας αν επιτρέπεται να δημοσιεύσω εικόνες από το εσωτερικό των Μονών, ανεβάζω μερικές, παρμένες από το τοπικό φέρρυ Ουρανούπολης - Δάφνης, και μερικές από την πεζοπορεία που κάναμε εντός του Όρους, χωρίς σχόλια.











Φωτογραφίες με OLYMPUS CAMEDIA C750 ULTRA ZOOM
Ανάλυση 4 Mpixel

31 σχόλια:

mtryfo είπε...

Καλημέρα και με σεφτέ...

Ενα πλεονέκτημα των αντρών....η επίσκεψη στο Ορος χωρίς πρόβλημα.
Να καταθέσω την δεδομένη ζήλεια μου για το γεγονός, αλλά δεν γίνεται τίποτα.
Δεν έχω κανει ούτε το τουρ με το καραβάκι γύρω γύρω απ το ορος, όπου λένε οτι φαίνονται ολα τα μοναστήρια, τέλος πάντων μια ξενάγηση εκ του μακρόθεν.

Οι φωτο σου πολύ επιβλητικές.
Το πουλάκι το τρυφερούλι(σπούργος μου φάνηκε στο ζουμάρισμα) δεν πρέπει να σε πήρε χαμπάρι όταν το φωτογράφιζες.

Τελικά απ την εξοχή γυρνάς πάντα με γεμάτες μπαταρίες και καλύτερη διάθεση

giant13 είπε...

Καλημέρα γειτόνισα,

Η φώτο με το ιστιοφόρο, είναι από τούρ.
Μάλλον πρέπει να ξεκινά από το δεύτερο πόδι και αράζει γιά διάλειμα και φαγητό στην Ουρανούπολη.
Το πουλάκι το φωτογράφισα με ζούμ από τα 20 μέτρα περίπου.
Αλλά αν και δεν γνωρίζω και πάρα πολλά από πουλιά, (μόνο καρδερίνες και γαλιάνδρες ξεχωρίζω ή κανένα κλασσικού χρώματος καναρίνι),γιά σπουργίτης δεν μου φαίνεται. Εχει πολλά χρώματα. Εξ άλλου κελαηδούσε υπέροχα.

ξι είπε...

Καλησπέρα Γιώργο :-)

ωραίες οι φωτο... (πολύ ωραία τα νερά, ε;; για να πω το άσχετο δηλαδή!). Αυτό που είπες για την ώρα, [...]Την βυζαντινή ώρα (3,35) ώρες μπροστά από μάς[...], το αγνοούσα...

Το προ-προηγούμενο σ/κ που έπρεπε επειγόντως να (ξε)φύγω, πήγα στην χαλκιδική για πρώτη φορά. Δεν είχα ξαναπάει. Επισκέφθηκα το δεύτερο πόδι και θαύμασα φυσική ομορφιά. Μου είπαν ότι και το τρίτο [που είναι το Άγιο Όρος (ελπίζω να μην λέω καμιά βλακεία τώρα, ε;)] είναι εξίσου ωραίο, για να μην πουν ωραιότερο... Δυστυχώς μόνο από αφηγήσεις άλλων, λοιπόν, και να, τώρα, από φωτογραφίες δικές σου το γνωρίζω κάπως...

Εκτός από τα "διαδικαστικά" θα με ενδιέφερε πολύ να μας/μου πείς, βασικά, με τί συναισθήματα έφυγες από εκεί...

Θα περιμένω, αν θες.

Καλό βράδυ,
Ξένια.

giant13 είπε...

Ξένια,

ξεκινώντας με καλημέρα πλέον, πραγματικά και το τρίτο πόδι είναι καταπράσινο με όμορφες παραλίες και θάλασσα, έστω και πιό κοντό από τα υπόλοιπα πόδια, για σας τις γυναίκες, λόγω του άβατου του Ορους. Ομως Ιερισσός, Νέα Ρόδα, Τρυπητή μέχρι την Ουρανούπολη έχουν μεγάλες και πανέμορφες παραλίες.

Μπορείς να γυρίσεις την μέσα πλευρά του Ορους, μεταξύ δεύτερου και τρίτου ποδιού, με καραβάκι σαν αυτό της φώτο που έχω και να δείς όσα μοναστήρια είναι παραθαλάσσια ή λιγο ψηλότερα, από απόσταση 500 μέτρων περίπου. Αν έχεις και κυάλια, τότε ακόμη καλύτερα.

Εφυγα από το Ορος με ανάμεικτα συναισθήματα.
Θαύμασα πρώτα απ όλα την ηρεμία της μοναχικής ζωής.
Ο καθένας είτε είναι νέος είτε γέροντας κάνει την δουλειά του, όποια και να είναι αυτή με τρομακτική ηρεμία, μεθοδικότητα, αλλά και σβελτάδα, χωρίς το δικό μας στρές.
Το διακρίνεις στα γαλήνια πρόσωπα και το βλέμμα τους.
Αρκεί να σου πώ πως έξω από μία Μονή, ένας καλόγερος έβγαζε και στίβαζε με τα χέρια του, στις 2 το μεσημέρι μέσα στον ήλιο, πέτρες από χαντάκι που είχε ανοίξει ένας εκσκαφέας γιά να κυλούν τα νερά της βροχής και να μη σκάβουν τον δρόμο, μήκους πάνω από 500 μέτρα.

Η περιέργεια που είχα σαν πρωτάρης επισκέπτης, γιά τον χαρακτήρα των μοναχών, έδωσε την θεση της στην πεποίθηση πως οι άνθρωποι αυτοί, εκτός ορισμένων περιπτώσεων, βρίσκονται εκεί γιατί πιστεύουν σε αυτό που κάνουν και βιώνουν. Στό βάθος του μυαλού μου, σχηματίζεται ένα τεράστιο ερωτηματικό. Μήπως οι σωστοί είναι αυτοί και οι τρελαμένοι εμείς οι απ έξω που συνεχώς τρέχουμε να προλάβουμε;

Χωρίς να με αφορά το τι πιστεύουν και ο τρόπος με τον οποίο το πιστεύουν, έχουν εναν ενθουσιασμό που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ανία και βαρεμάρα της αστικής μας ζωής, όσα ρούχα και στολίδια και γκάτζετς αν αγοράζουμε και σε όσες ταβέρνες κλαμπ και ταξίδια αναλωνόμαστε.

Πιστεύουν σε κάτι, δεν με ενδιαφέρει αν είναι σωστό ή λάθος, αλλά πιστεύουν. Γι αυτό φυσικά πολλοί απαρνήθηκαν τις οικογένειές, τις σπουδές, τις εργασίες τους.
Δεν έχουν την δική μας αμφιβολία και ανασφάλεια.

Τέλος πιστεύω πως ποτέ δεν θα μπορούσα να γίνω καλόγερος και μάλιστα σωστός.
Εξ άλλου το λέει λακωνικά μιά σοφή λαική φράση, "Δύσκολη η καλογερική".

gitsaki είπε...

Καλημέρα!
Για τα μοναστήρια του Αγίου Όρους και τη φυσική ομορφιά,έχω ακούσει πάρα πολλά από τον πατέρα μου που το επισκέπτεται σχεδόν ανελλιπώς κάθε χρόνο το καλοκαίρι,από το 1960.
Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες σου!
Καλό καλοκαίρι σου εύχομαι!

giant13 είπε...

Γεωργία,

Ευχαριστώ γιά την επίσκεψη.
Σου εύχομαι με την σειρά μου καλό καλοκαίρι και όπου αν πας να περάσεις τέλεια.

ξι είπε...

Καλησπέρα :-))

Είπες [...]Χωρίς να με αφορά το τι πιστεύουν και ο τρόπος με τον οποίο το πιστεύουν, έχουν εναν ενθουσιασμό που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ανία και βαρεμάρα της αστικής μας ζωής, όσα ρούχα και στολίδια και γκάτζετς αν αγοράζουμε και σε όσες ταβέρνες κλαμπ και ταξίδια αναλωνόμαστε[...]
- Πόσο ταυτίζομαι με αυτή σου την άποψη... Το κομμάτι "έχουν ένα ενθουσιασμό" δεν μπορώ να το ξέρω γιατί δεν τους έχω δει. Γι' αυτό άλλωστε μάς εξιστορείς την εμπειρία σου, αλλά για το πρίν και μετά από αυτό κομμάτι, ομογνωμονώ. Με μια μικρή επιφύλαξη για τον τρόπο με τον οποίο πιστεύουν. Αυτό βέβαια το λέω γενικά και όχι συγκεκριμένα για τους μοναχούς. Θέλω να πω ότι γενικά πάντα με ενδιαφέρει προσωπικά ο τρόπος με τον οποίο οδηγούμαστε σε κάποια πράγματα, είτε αυτά είναι πίστη, είτε αποφάσεις, είτε απλές σκέψεις, είτε, είτε, είτε... Ώς προς την ανία και την βαρεμάρα, επίσης συμφωνώ. Είναι σημαντικό (ανεξαρτήτως "κόσμων") να τα έχεις βρει με τον εαυτό σου και να ισορροπείς μέσα σου.

Επίσης, λίγο πιο πάνω [...]Μήπως οι σωστοί είναι αυτοί και οι τρελαμένοι εμείς οι απ έξω που συνεχώς τρέχουμε να προλάβουμε;[...]
- Ποιός ξέρει; Δύο διαφορετικοί κόσμοι και δεν ξέρω αν μπορούν να συγκριθούν. Ενδεχομένως τον δικό μου κόσμο να μην τον άλλαζα εύκολα (ίσως και ποτέ), ακόμη κι αν δεν έχω πλήρη εικόνα και άποψη για τον άλλο. Βέβαια, έτσι δεν είμαι αντικειμενική... :-$

[...]Πιστεύουν σε κάτι, δεν με ενδιαφέρει αν είναι σωστό ή λάθος, αλλά πιστεύουν. Γι αυτό φυσικά πολλοί απαρνήθηκαν τις οικογένειές, τις σπουδές, τις εργασίες τους[...]
- Πολύ όμορφο να πιστεύεις και να δίνεσαι σε αυτό που πιστεύεις. Προσωπικά, όμως, θα μπορούσα να πιστεύω και να δίνομαι χωρίς να απαρνούμαι τα εγκόσμια ή τέλος πάντων ό,τιδήποτε άλλο. Ειδικά την οικογένειά μου δεν θα την απαρνιόμουν ποτέ. Ποτέ. Απλώς σκέφτομαι ότι μπορείς πολλά πράγματα να τα κάνεις με μέτρο και παράλληλα. Καμιά φορά στο μυαλό μου η απάρνηση είναι ταυτόσημη με την εγκατάλειψη, φυγή και μερικά παράγωγά της που καθόλου δεν μου αρέσουν (βλ. αποφυγή, υπεκφυγή). Σε αυτό το κομμάτι που μόλις σχολίασα, αφήνω απ' έξω ανθρώπους που μπορεί για κάποιους λόγους να πόνεσαν / υπέφεραν στην ζωή τους και κάποια στιγμή αποφάσισαν ότι δεν χωρούν σ' αυτόν τον κόσμο. Κάποια πράγματα όσο κι αν τα προσπαθείς, δεν γιατρεύονται, δεν θεραπεύονται και ο χρόνος δεν κάνει ποτέ την δουλειά του. Συγγνώμη, αν για αυτό το τελευταίο δεν καταλαβαίνεις πολύ τί λέω. Είναι που έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου. Μπορείς να το αγνοήσεις καλύτερα... ε;

Προτέλος, (κατά το "προτελευταίος", αδόκιμος, φυσικά, ο όρος!!!), [...]Δεν έχουν την δική μας αμφιβολία και ανασφάλεια[...]
- Δεν το πιστεύω. Ίσως να είναι απόρροια όλων των παραπάνω που είπα, αλλά νομίζω ότι ανθρώπους ανασφαλείς και, αντίθετα, ανθρώπους με αυτοπεποίθηση συναντάμε σε όλους τους χώρους / κόσμους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, χώρας, τάξης κτλ κτλ κτλ...

Τέλος, [...]Τέλος πιστεύω πως ποτέ δεν θα μπορούσα να γίνω καλόγερος και μάλιστα σωστός[...]
- Ούτ' εγώ!!! Πώς να γίνω άλλωστε;;; Τώρα για μοναχή... ααααααα! δεν ξέρω! Άλλο ποστ, παρακαλώ!!!

Φιλιά,
Ξένια.

ξι είπε...

Τεράστιο... :-(

Συγγνώμη. Κούρασα. Ρεπό τώρα...
;-))))

Και φυσικά σε υπέρ-ευχαριστώ που μου απάντησες τόσο άμεσα.

Καλό βραδάκι,
Ξένια.

giant13 είπε...

Ξένια,

Πρώτα απ όλα δεν κούρασες καθόλου.

Ξέρεις την σημερινή εποχή η απομάκρυνση από τους δικούς μας είναι και λίγο σχετική.
Υπάρχουν σήμερα στις Μονές τα PC, τα κινητά.
Ανετα μπορεί να φύγει ο οποισδήποτε μοναχός, φυσικά με την άδεια του ηγούμενου και να επισκεφθεί όποιον θέλει για μέρες.
Και φυσικά ούτε λόγος να γίνεται σε επείγουσες καταστάσεις.
Μήπως αν κάποιο αγαπημένο πρόσωπο εργάζεται κάπου μακρυά μας και είναι και φορτωμένο, το βλέπουμε πιό σύντομα;
Το αναφέρω αυτό σαν ύστατη παρηγοριά γιά τους ανθρώπους κάθε μοναχού που έπραξε παρά την επιθυμία τους και ακολούθησε αυτόν τον τρόπο ζωής.
Από προγενέστερες εποχές, που τα πράγματα ήταν περισσότερο δύσκολα, κάτι είναι και αυτό σήμερα.

Γράφεις,

"Συγγνώμη, αν για αυτό το τελευταίο δεν καταλαβαίνεις πολύ τί λέω. Είναι που έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου."

Αν καταλαβαίνω σωστά, εννοείς το τραγικό συμβάν στο Λούσιο.
Αν είναι αυτό γιά μιά ακόμη φορά σου εύχομαι δύναμη και κουράγιο.

ξι είπε...

Ναι... Αυτό σκεφτόμουν Γιώργο.
Σ' ευχαριστώ πολύ (και πάλι).
Να' σαι καλά.

Ξ.

Christophorus είπε...

Τι μου θύμισες τώρα!

Έχω χρόνια να πάω, πάνω από δώδεκα.
Τα πάντα θα βρεις εκεί: Και παλαβούς, και γνωστικούς, και αληθινούς, και ψεύτικους.

Θυμάμαι ακόμα την ηρεμία που είχα νιώσει ένα βράδυ εκεί, στην πρώτη μου επίσκεψη, όταν ήμουν 15 ετών. Μια χαρούμενη γαλήνη, που έμοιαζε να έρχεται απ' αλλού.
Κι άλλοτε, που ένιωσα σαν όλα να έλεγαν:"Μην ταράζεσαι. Παρ' όλες τις παραφωνίες, δικές σου και των άλλων, η Μουσική θα βγει καλή στο τέλος. Κι αν στήσεις αυτί, μπορείς να συμμετέχεις κι εσύ στη μελωδία".

Πέρασαν τα χρόνια, δεν έχω ξανανιώσει έτσι.

Καλημέρα!

giant13 είπε...

Χριστόφορε,

Καλωσήλθες στο σπιτικό μου,
Πολύ ποιητικό το σχόλιο σου.
Σωστά, έτσι είναι, όπως τα περιγράφεις.

doctor είπε...

Γίγαντα μια χαρά περνάς βλέπω!!!

Στο Άγιο Όρος πήγα όταν ήμουν φοιτητής (1994) και μου άρεσε πολύ.

Πιο όμορφο μοναστήρι (ίσως επειδή έχει ...εξωτική ομορφιά) ήταν το ρωσσικό με τους πράσινους τρούλους και την τεράστια καμπάνα (δεν θυμάμαι αλλά νομίζω είναι του Αγίου Παντελεήμονα, διορθώστε με αν κάνω λάθος).

doctor

giant13 είπε...

Δοκτορα,

Καλημέρα, έκανες και το 13ο σχόλιο
και τυχερό. (Που είναι ο πόντικας).
Το ρωσσικό μοναστήρι είναι πραγματικά το πιό εντυπωσιακό.
Σωστά το έγραψες, είναι του Αγίου Παντελεήμονα.
Εβγαλα και τις περισσότερες φώτο σ' αυτό.
Αν κάνεις ζοομ στην προτελευταία φώτο θα το δείς αναλυτικότερα.

dodo είπε...

Πολύ όμορφες φωτογραφίες- μεταδίδουν μιάν ηρεμία.
Φαίνεται πως είναι σπουδαία η εμπειρία αυτού τού ταξιδιού...

giant13 είπε...

Dodos,

Η ηρεμία, εσωτερική και εξωτερική είναι από τα βασικότερα.
Κυρίως τά ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά βράδυα, έχεις την εντύπωση πως βρίσκεσαι σε χωριό και περιμένεις την ανάσταση.

giant13 είπε...

Καλημέρα και καλή βδομάδα σε όλες/ους.

Μετά από ξαφνική απόφαση την κοπανάω, λόγω και της ζέστης που έρχεται, στο γυναικοχώρι στην Β. χαλκιδική, με βουτιές κάπου στην Ιερισσό.
Το φορητό PC είναι δεσμευμένο από τον μικρό γιό, δεύτερο δεν υπάρχει, ιντερνετ καφέ εκεί δεν υπάρχει, άρα τα ξαναλέμε από Κυριακή βράδυ.

Υ.Γ. Πάντως σχόλια μπορείτε να αφήνετε, θα τα διαβάζω από το κινητό.
Δεν μπορώ όμως να απαντώ, το κόστος είναι απαγορευτικό. Θα απαντηθούν με την επιστροφή.

mtryfo είπε...

Αααα πουλάκι μου "την κάνεις" εεεε???
Πολύ καλά κάνεις, γιατί όντως μας έρχεται μινι καύσωνας και αφού υπάρχει εναλλακτική ευχές να περάσετε πολύ καλά και δροσερά, κάντε τα μπανάκια σας πάρτε δυνάμεις και πάλι με το καλό τα ξαναλέμε.
Εμείς πήραμε μια μίνι ανάσα τις τελευταίες μερες της βδομάδας που μας πέρασε στο Πήλιο και μακάρι να κρατούσε παραπάνω, αλλά....

ξι είπε...

Πας κι εσύ??? Αμάν βρε παιδιά ενόψει καύσωνα φεύγετε όλοι!!! Αλίμονο σε μας που μένουμε στο κλεινόν άστυ (εννοείται και σε άλλες πόλεις πέραν της Αθήνας) και βράζουμε στην ζέστη... :-((

Τέλος πάντων, τί να κάνουμε!!!
Καλά μπανάκια εύχομαι!!!

Τα λέμε σε μια εβδομάδα,
:-)
Ξένια.

giant13 είπε...

Τέλος οι μίνι διακοπές, επιστροφή στην πόλη, παρέα με το κλιματιστικό.

Μαρία,

Πανέμορφο το Πήλιο, παλιότερα πήγαινα κάθε χρόνο γιά την "ανάβαση
της Πορταριάς". Εννοώ με αγωνιστικά αυτοκίνητα.
Τώρα έχω να πάω από το 2003. Πάντα τυχαίνει κάτι πιό επειγον.

Ξένια,

Πέρασε η βδομάδα διακοπών και τα λέμε πάλι.
Εύχομαι να σε βρίσκω μιά χαρά.

Θεά,

Θα μπώ σε όλα τα λινκ και θα πράξω αυτά που πρέπει.
Να 'σαι σίγουρη. Ευχαριστώ γιά την ενημέρωση.

mtryfo είπε...

καλωσόρισες Γιώργο,
σαν κάτι πιο ξεκούραστος μου ακούγεσαι..(λολολολ)
Το Πήλιο είναι όντως πανέμορφο και η εναλλαγή βουνού θάλασσας είναι που το κάνει πολύ πιο ενδιαφέρον.
Δεν πειράζει μωρέ που ξαναγυρίσαμε, θεωρούμαστε απο τους τυχερούς που έχουμε θάλασσα κοντά. Οπως και νάχει, το απόγευμα η μπουκαδούρα είναι μεγάλη ανάσα....

giant13 είπε...

Γειτόνισσα,

Καλώς σα βρήκα όλους.
Αλήθεια είναι πως από το πίσω μπαλκόνι που βλέπει θάλασσα, όσο ζέστη και να έχει, μέχρι της μία το μεσημέρι, πριν γυρίσει ο ήλιος, έχει αρκετή δροσιά, όπως και το βραδάκι.
Οπως λές και σύ υπάρχουν πολύ χειρότερα.
Το βραδάκι θα κατεβούμε προς την παλιά πλάζ γιά μπυρίτσα ή λουκουμάδες της γιαγιάς.
Πώς μου 'ρθε τώρα η όρεξη με τέτοια ζέστη!!!

mtryfo είπε...

γείτονα την καλησπέρα μου απο το Μελισσοχώρι. Εδώ το βράδυ το χρειάζεσαι το σεντονάκι. Εξ αιτίας του μπεμπουλίνου δροσίζονται και οι παππουδες...λολολολ
Πω πω πω λουκουμάδες της γιαγιάς!!!! (σλουρπ)
Αυτό το μαγαζί τό χασα, το θυμάμαι στην γωνιά απέναντι απ τη Μητρόπολη της Καλαμαριάς, μετά έκλεισε και ποτέ δεν πληροφορήθηκα που πήγε, θα μεταφέρω την ειδησάρα στον καλό μου που τρελλαίνεται για λουκουμάδες και να είσαι σίγουρος ότι θα σ΄ευγνωμονεί.
Εμείς μάλλον θα επιστρέψουμε στη γειτονιά αύριο το βράδυ (μιλάνε και για λιγότερη ζέστη)
Καλό και "γλυκό" βράδυ!!!

giant13 είπε...

Μαρία,

Καλημέρα.
Αν θα διάβασες το σχόλιο μου στον Γάτο, τράβηξα και τραβώ λούκι με την επισκευή της εντοιχ. κουζίνας.
Το τι ιδρώτα έχω ρήξει άλλο πράγμα.
Σήμερα περιμένω ένα ανταλλακτικό και πιστεύω να τελειώνω.

Υ.Γ. Φιλιά στο μπέμπη. Ιδρωτήρια (έτσι δεν τα λένε;) λογω ζέστης βγάζει;
Η λίστα σου των τραγουδιών, απλά άπαιχτη.

mtryfo είπε...

Λοιπον διαπίστωσα ότι παρ όλο το ιδρωτομάνι που τραβάς με την κουζίνα η λίστα λίστα. Ενα κι ένα τα τραγούδια που παρεθεσες.
Πως τα καταφέρνουμε ρε παιδί μου καμμιά φορά και μας "βγαίνουν" δουλειές μέσα στο λιοπύρι, δεν μπόρεσα ποτέ να το εξηγήσω. Κι απ οτι κατάλαβα πρέπει να τα καταφέρνεις μόνος σου, αν ναι, σε παραδέχομαι, μπράβο σου. Ο χρυσός μου εμένα έχει δυο αριστερά χέρια. Αντε καμμιά λάμπα το πολύ πολύ....

Ο μπέμπης ευτυχώς γλύτωσε τα ιδρωτήρια επειδή στο Μελισοχώρι έχει δροσιά. Εδώ στην Κρήνη με τον καύσωνα δεν τον φέραμε ακόμη. Αύριο που θα τον κατεβάσει η μαμά του γιατί ο μπαμπας του θέλει να διαβάσει το Σ/Κ που δεν δουλεύει (μέσα σ όλα έχει να τελειώσει κι ένα διδακτορικό και τρέχει σαν το Βέγγο) ελπίζω να είναι πιο ήπια η ζέστη για να μπορούμε να τον ζουλήξουμε κιόλας να τον χαρούμε.

Πω πω ... δεν είμαι για να μου δώσει κανείς ατάκα για το μπεμπουλίνι, παίρνω παραμάζωμα και ξεχνιέμαι. Γιαγιά - κουκουβάγια!

doctor είπε...

Γίγαντα και mtryfo καλησπέρα!
Τα έχω πάρει με τον μαλάκα τον Πολύδωρα και αυτά τα ανθρωπάκια που μας κυβερνάνε.
Έχει καεί η μισή Ελλάδα και αυτοί είναι ...σχετικά ικανοποιημένοι με την κατάσταση!!!

Α, θα πάρω σιδερόβεργα, μολότωφ κι αλυσίδες, και θα τα κάνω βίδες (Τζ.Πανούσης).

doctor

giant13 είπε...

Μαρία

Δεν γνωρίζω γιαγιά η παππού που να μη θέλει να μιλά συνέχεια γιά το εγγόνι του.

Δόκτορα,

Το θράσος τους περισσεύει.
Προχθές το μεσημέρι κάηκε εδώ, ένας κεντρικός υποσταθμός της ΔΕΗ και ένας δεύτερος απανωτά ψιλοκάηκε.
Ο πρώτος στον Εύοσμο και ο δεύτερος στο Ωραιόκαστρο, αν δεν κάνω λάθος.
Δίωρο μπλακάουτ και με μελλοντικά προβλήματα ηλεκτροδότησης γιά ένα μήνα και βάλε, ούτε μύγα στον κόρφο τους.
Καλά που τσοντάρουν και οι υποβαθμισμένοι Βούλγαροι.
(Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω γιατί μας ενοχλεί τους Παοκτσήδες, όταν μας αποκαλούν Βούλγαρους).
Κάνοντας λοιπόν ο Σιούφας μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα
κοκορεύονταν πως το δίκτυο της ΔΕΗ αντέχει, ώσπου έγινε το μπάμ, επειδή οι μετεσχηματιστές δεν άντεξαν το συνεχές και μεγαλύτερο των προδιαγραφών τους φορτίο. Ευτυχώς που το κακό ήταν τόσο.

Φωτιά στα μπατσάκια τους θέλουνε όλοι τους και όχι η Πάρνηθα και το Πήλιο.

mtryfo είπε...

Γιώργο καλημέρα
δεν κάνεις λάθος για τους υποσταθμούς έτσι ακριβώς έγινε. Το Ωραιόκαστρο "συνορεύει" από τη πίσω πλευρά του με το Μελισοχώρι. Για πολλές ώρες (ένα πεντάωρο συγκεκριμμένα) χωρίς ρεύμα εκείνη την ημέρα και ένα δίωρο επιπλέον χωρίς νερό. Οταν δε, ήρθε το νερό το αφήσαμε να "τρέχει" κανα μισάωρο γιατί αυτό που ήρθε δεν ήταν νερό ήταν μαύρη λάσπη. Ούτε για πότισμα δεν ήταν. Και την ψωνίζεις όταν ακούς τους φαντασμένους να σου λένε ότι όλα αντιμετωπίστηκαν όπως έπρεπε ανάλογα με τις δυνατότητές τους.

Doc,

μάλλον σε ιθαγενείς απευθύνονται, ή σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν καλά ελληνικά οπότε μπορούν να λενε ότι θέλουν.
Ελα μου όμως που όταν θα έλθουν οι εκλογές οι ελληνάρες πάλι θα νοιώσουν την ανάγκη να υπερασπιστούν το κόμμα τους ο καθένας και θα ξεχάσουν τι τράβηξαν όλη την προηγούμενη περίοδο. Πάλι θα έχουμε μάχες Βενέτων και Πρασίνων..

giant13 είπε...

Μαρία,

Καλημέρα και καλό μήνα.
Να έχουμε υγεία και συνέχεια καλό καλοκαίρι.

Δυστυχώς έτσι είναι.
Μας θεωρούν όλους γιά μαλάκες, και έτσι είμαστε οι περισσότεροι.
Επομένως αυτά που μας κάνουν μας αξίζουν.
Εδώ ο Ψωμιάδης πριν τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης ωριόνταν και εσκιζε τα ρούχα του ενάντια στην κατασκευή της περιβόητης υποθαλάσσιας σήραγγας και προχθές που έγινε μιά ημερίδα ενημέρωσης από πανεπιστημιακούς πολιτ. μηχανικούς,γιά το παντελώς άχρηστο έργο που μάλλον θα επιδεινώσει τα συγκοινωνιακά προβλήματα,(βρέθηκε από ενδιαφέρον και περιέργεια και ο μικρός μου γιός σαν φοιτητής του αντίστοιχου τμήματος), δεν έβγαλε άχνα μου είπε, ήρθε γιά πέντε λεπτά και την κοπάνησε.
Πάντως προσωπικά, στις τελευταίες βουλευτικές και δημοτικές εκλογές, δεν ψηφίζω, ρίχνω άκυρο ή ψηφίζω κάποιο μικρο κόμμα.
Φτάνει πιά το δούλεμα.

Υ.Γ. Και γιά καλό κυριακάτικο mood, οι λουκουμάδες της γιαγιάς που λέγαμε, υπάρχουν στην συνέχεια του πεζόδρομου, δυό-τρία μαγαζιά παραμέσα πίσω απ την μητρόπολη.

mtryfo είπε...

Πω πω η απαράδεκτη, ξέχασα να ευχηθώ καλό μήνα, τώρα είδα ότι είναι πρωτομηνιά.

Αλλη "μπαρούφα" η υποθαλάσσια. Ελπίζω το σταμάτημά της απο το ΣτΕ να συνεχιστεί και σε ανώτερο βαθμό. Για να δούμε. Εχει κινητοποιηθεί πολύς κόσμος, συμπεριλαμβανομένων κι Ελλήνων του εξωτερικού.

Ευχαριστώ για τη "γλυκειά" είδηση

Καλή και δροσερή Κυριακή...

Roadartist είπε...

Θα ήθελα πάρα πολύ να μπορώ να σταθώ τυχερή να το δώ και να το ζήσω και εγώ αυτο το ταξίδι..Αλλά ειναι το άβατο.. Κρίμα.