Παρασκευή, Μαρτίου 02, 2007

Γεννέθλια

Χθές, είναι ήδη 12:03, είχα τα γεννέλια του blog μου.
Αλήθεια πότε πέρασε ένας χρόνος!

Περίμενα την χθεσινή μέρα γιά να ανεβάσω πόστ, να ταιριάξει και επετειακά, αλλά δυστυχώς η γκατεμιά χτύπησε.
Την ώρα που σχεδόν τελείωνα, βάζοντας τον σκάννερ στη πρίζα, έκλεισα κατά λάθος τον διακόπτη του πολύπριζου και έτσι φεύ, χάθηκαν τα πάντα, αφού έσβησε και το PC.
Νά μαι λοπόν φτου κι απ' την αρχή, ας είναι, συμβαίνουν κι αυτά.

Υποσχόμενος στην eleni63, την συνέχιση της γνωστής πυραμίδας, είναι λοιπόν ευκαιρία να γράψω 5 πράγματα γιά μένα.





Γεννήθηκα στην Σαλονίκη, που λέει και ο Νιόνιος, από πρόσφυγες μικρασιάτες γονείς.Μεγάλωσα στην Τούμπα, και κατόπιν


έζησα γιά λίγα χρόνια στην περιοχή της Σαλαμίνας. Υπήρξα μάλιστα και γείτονας, κατά κάποιον τρόπο, με τον Νιόνιο, γιατί αυτός ήδη είχε κατεβεί στην Αθήνα.
Τα τελευταία είκοσι χρόνια μένω στην Αρετσού( δές και σαρδέλλα Αρετσούς που φώναζαν οι πλανόδιοι ψαράδες) η οποία είναι περιοχή του δήμου Καλαμαριάς.




Τα τελευταία χρόνια, μαζί με την Νέα Κρήνη έγιναν και in περιοχές, τρομάρα μας.



Σπούδασα ηλεκτρονικός από αγάπη στο αντικείμενο και είμαι από τους λίγους τυχερούς πιστεύω, που είχα την δουλειά μου σαν χόμπυ. Εδώ και λίγο καιρό κάθομαι σαν retired.
Με ενδιαφέρει όμως η ηλεκτρονική και παρακολουθώ τα πάντα. Τηλεπικοινωνίες ( η ειδικότητα μου γάρ), δίκτυα, εικόνα, ήχο, πληροφορική, τα πάντα, όσο μπορώ.

Είμαι παντρεμένος πολλά χρόνια, με δυό γιούς.
Γιά τον χαρακτήρα μου δεν μπορώ να πώ πολλά, γιατί ούτε εγώ ο ίδιος τον γνωρίζω καλά καλά. Πιστεύω σίγουρα όμως στην ΦΙΛΙΑ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ και ΕΥΘΥΤΗΤΑ. Η τελευταία μάλιστα είχε σαν συνέπεια να χάσω αρκετά στην ζωή μου. Δεν μετανοιώνω όμως.

Ένα μου παράπονο είναι ότι δεν εχω διαβάσει πολλά βιβλία (που είσαι Γάτε να το διαβάσεις να φρικιάσεις), ή τουλάχιστον αυτά που θα ήθελα να διαβάσω. Δεν το κατάφερα λόγω τεμπελιάς και ενασχόλησης με πιό ενδιαφέροντα πράγματα της νιότης. Ετσι μερικές φορές δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω μερικούς σχολιαστές στον Γάτο, όταν κάνουν διάφορες παραπομπές σε συγγραφείς ή θεωρίες γιά να ενισχύσουν και υποστηρίξουν τις απόψεις τους με μακροσκελή σεντόνια. Ποτέ όμως δεν είναι αργά γιά να αρχίσω.

Από μουσική, οι προτιμήσεις μου, είτε ελληνική είτε ξενη, περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα.
Ακούω σχεδόν τα πάντα αρκεί να μου αρέσουν.
Αγαπώ τα ταξίδια (λεφτά να υπάρχουν), το ποδόσφαιρο, το μπιλιάρδο (έχω αφιερώσει και σχετικό ποστ), τους πάσης φύσεως αγώνες αυτοκινήτου και τα αυτοκίνητα. Παλιά και καινούργια. Πού είσαι φίλε Andy;


Εχω αρκετούς φίλους παλιούς αγωνιζόμενους και θυμάμαι τις ώρες που περνούσαμε συζητώντας στον χώρο του παλιού ΑΟΘ που είχε και μπαράκι. Είμαι αδιάκοπος αναγνώστης σχετικού περιοδικού σχεδόν τριάντα χρόνια, από τις σελίδες του οποίου γνώρισα και τον Γάτο, όταν αρθογραφούσε εκεί.
Οποιος λοιπόν θέλει μιά γρήγορη βόλτα ας ανέβει προς τα πάνω. Εξαιρούνται φυσικά οι γρηγορότεροι μου και οι έχοντες δυνατότερα εργαλεία όπως ξέρω ότι είναι μερικοί συνμπλόκερς, γιά να μη λέμε και ονόματα, ή μήπως είναι περισσότεροι;


Η φωτογραφία είναι από τα αγαπημένα μου, έχω πάνω από 7-8 μηχανές, φτηνές, ακριβές, αναλογικές ή ψηφιακές.


Εδώ και ένα χρόνο μπήκα εξ αιτίας του Γάτου και πειραματιζόμενος, στον χώρο του blogging.Πολύ χρονοβόρο ρε παιδιά, απορώ πως προλαβαίνετε. Τουλάχιστον εσείς που εργάζεστε. Μόνο τον Γάτο να παρακολουθείς φτάνει. Άντε να επισκεφτείς και πέντε- δέκα φίλους, φίλες που γνώρισες, να ρίξεις και κανένα σχολιάκι. Το φαγες το οκτάωρο. Με το πόστ αυτό και με την ατυχία που ανέφερα στην αρχή, έχω 3 ώρες. Θέλω να προσθέσω και κανα δυό φώτο, θα φθάσω τις 4 . Δεν πειράζει , εξ άλλου το κέφι μας κάνουμε.

Τελειώνοντας εδώ, πρέπει να προτείνω 5 μπλόγκερς για την συνέχεια του παιχνιδιού.

Λοιπόν,


mtryfo, είναι και γειτόνισσα ευκαιρία να φτιάξει blog


xenia, δεν έχει blog, είναι ευαίσθητη και έχει πολύ καλή γραφή, ευκαιρία λοιπόν.


isisdoros, μπορεί να γράψει πολλά μόνο με εικόνες, είναι άπαιχτος.


mickey, ξέρω πως δεν θα διαβάσει το ποστ. Εδώ το δικό του μπλόγκ δεν παρακολουθεί.


aphrodite, μήπως έπαιξε; Δεν θυμάμαι. Που να ψάξω, τόσα μπλόγκ που έχει ανοίξει;
Δεν πειράζει ας ξαναπαίξει, έτσι κι αλλιώς είναι ανεξάντλητη.




Υ.Γ. Οι φώτο είναι δικές μου εκτός της πρώτης όπου έκανα το μοντέλο.

47 σχόλια:

mtryfo είπε...

Χαίρετε, χαίρετε και χρόνια πολλά.
Γιατί βρε γείτονα με βάζεις στη διαδικασία ν ανοίξω βλόγιον, εγώ η άσχετη? Με το πληκτρολόγιο τα πάω καλά, όχι με τα ηλεκτρονικά.
Τώρα δηλαδή πρέπει να γράψω πέντε πραγματα για μένα, έτσι είναι το παίγνιον? Αν ναι, πρέπει να συσκεφθώ με τον εαυτό μου....

mtryfo είπε...

Ααα ξέχασα, το σεφτέ που λέγαμε...

giant13 είπε...

Γειά σου καρντασίνα,
Τί το καλύτερο από το να κάνει σεφτέ στο μόλις ενός έτους blog,
μιά γειτόνισσα;
Αυτοσυσκέψου λοιπόν γιά μπλόγκ και γω, την έχω στημένη στη γωνία γιά σεφτέ.

giant13 είπε...

Και μιά παράλειψη στο ποστ.
Ξέχασα να γράψω γιά την αγάπη μου στους τετράποδους φίλους των ανθρώπων, ιδιαίτερα των γάτων, εξ άλλου μεγάλωσα παρέα με γάτα.
Στερούμαι όμως της συντροφιάς τους
επειδή πιστεύω πως η συνύπαρξη είναι σωστή σε μονοκατοικία και όχι στο όσο μεγάλο και αν είναι, κλουβί ενός διαμερίσματος.

mickey είπε...

Και όμως το διάβασα το ποστάκι σου ;)


Χρόνια Πολλά (για το blog) και να χαίρεσαι την οικογένειά σου!

giant13 είπε...

@Πόντικα,

you are Great, ευχαριστώ γιά το mail και την βοήθεια.

Κάνω λοιπόν link τις φώτο της έκλειψης της Σελήνης.
Οχι τίποτα σπουδαίο, απλώς πειραματιζόμουνα με μιά OLYMPUS, CAMEDIA 750 στα 4,1MP.
Εχει όμως οπτικό ζούμ 10Χ και ψηφιακό άλλα 4Χ, δηλαδή σύνολο 40Χ.
Η ποιότητα όμως με το ψηφιακό πέφτει αρκετά.
Εδώ

Eleni63 είπε...

Καλημέρα παιδιά και ΧΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! Εγώ το γίγαντα τον έκανα φίλο πρόσφατα αλλά κόλησα.
Τόχη φαίνεται η Σαλονίκη. Με κυνηγάει πανταχόθεν. Οποτε βγαίνει βόλτα ο σκύλος στην παραλία ξεμυτίζουν τριγύρω φίλοι. Να μου ζήσεις καινούργιε φίλε και να τα εκατοστίσεις στο σπορ και σε όποιο σπορ κάνεις.
Ολη τη ζωή χόμπυ!!!!!!!!!!!!!!!!

giant13 είπε...

Ελένη,

Ευχαριστώ γιά τις ευχές και τα καλά σου λόγια.

Εχω τον νού μου εδώ πάνω, γιά κάτι
δυνατό να τσουλά στους δρόμους, αλλά το περιεχόμενο δεν ταιριάζει μ' αυτό που ψάχνω, αλλά ο κόσμος είναι πολύ μικρός, δεν ξέρεις καμμιά φορά.

mtryfo είπε...

Γείτονα καλησπέρα
Να σου μεταφέρω τις ευχαριστίες μου (απ του Doncat)ζωντανά στο δικό σου χώρο. Πονοκέφαλος καραμπινάτος και κούραση μαζί, με στείλανε στο κρεβάτι πριν την πανδαισία της σελήνης. Νάσαι καλά που μας την χάρισες. Οι φωτο ήταν καταπληκτικές. Οσο για το blog μη νομίζεις ότι δεν το σκέφτομαι, αλλά με φάγανε τα δρομολόγια Μελισσοχώρι-Κρήνη (ακριβώς όπωςκατάλαβες λόγω μπέμπη) και το 24ωρο μίκρυνε απίστευτα. Εχω αρχίσει να μισώ την περιφερειακή, γιατί μπηκα στη διαδικασία να γκαζώνω 140 plus , εγώ που τα 120 τα θεωρούσα full γκάζια. Από το σπίτι των παιδιών δεν με παίρνει να μπαίνω να διαβάζω και να συμμετέχω στα μπλόγκια (όχι να πληρώνουν και χρυσό το μπειμπυσιτινγκ) και περιμένω να γυρίσω στο σπιτάκι μου για να το κάνω. Anyway θα βρω τη σειρά μου κάποια στιγμή, που θα πάει?
Σήμερα σκέφτομαι ν ακολουθήσω τον καλό μου σε αγώνα μπασκετ, όχι βέβαια Α1 αλλά κατηγορία της πόλης μας, να χαλαρώσω και να θυμηθώ τα νειάτα μου και τη διασκέδαση της εποχής μου.
Πολλές ευχές για καλό απόγευμα και καλή εβδομάδα απο αύριο

giant13 είπε...

Μαρία,

Χαίρομαι που σε προσέφερα την Σελήνη, έστω αν όχι στην αγκαλιά σου, αλλά στην θθόνη του PC.
Βλέπεις τι ρομαντικός γίνομαι;
Προσοχή στον περιφερειακό, ακούς και βλέπεις τι γίνεται καθημερινά.
Τώρα με το μπάσκετ τι μου θύμισες!
Παλιά το ανοικτό της ΧΑΝΘ. αργότερα το Παλαί.
Σάββατο απόγευμα με 5 δραχμούλες, δύο απανωτούς αγώνες.
Τελευταία φορά πήγα πριν δυό χρόνια, με κουβάλησαν τα παιδιά δηλαδή σαν ταξιτζή, στο κλειστό του ΠΑΟΚ. Αν θυμάμαι καλά ΠΑΟΚ - ΜΠΑΡΤΣΑ. Καλά ήταν, είχε χαβά.
Ο μπέμπης; Kαλός, ήσυχος;
Από κολικούς πως πάει;
Τι είχαμε τραβήξει με τον μεγάλο, τι ξενύχτια, γιά πάνω από εξάμηνο.

Υ.Γ. Ο καλός σου είναι μπασκετάνθρωπος;
Ασχολείται ενεργά;

mtryfo είπε...

Καλημέρα γείτονα
Πριν ξεκινήσω για το καθήκον.
Από 1969 ως 1976-77 ξημεροβραδιαζόμαστε στο Παλαί. Ολη η παρεα. Τότε καθόμαστε μαζί αρειανοί,παοκτσήδες,ηρακλειδείς, χαναναίοι κλπ. στις κερκίδες. Οταν ανακαλυψαν οι ποδοσφαιρικοί το μπασκετ και αριβάρισαν στο παλαί, άλλαξε το τοπίο. Αρχίσανε οι ταρζανιές και εμείς οι μπασκετικοί την κάναμε με ελαφρά πηδηματάκια, δηλαδή αραιώσαμε στην καθομιλουμένη.
Ηταν μπασκετάνθρωπος στη ΧΑΝΘ αρκετά χρόνια, αλλά και τα παιδιά πέρασαν απ το μπασκετ. Καλός χώρος για εκτόνωση αγοριών τε και κοριτσιών. Τα τραβά μακρυά από ψαξίματα και περιέργειες παντός είδους.Τώρα απλώς παρακολουθούμε την ΧΑΝΘ όποτε παίζει στο καινούργιο της γηπεδάκι το οποίο είναι πολύ ωραίο, είναι οικογενειακό και το περιβάλλον οπότε είναι ΟΚ.
Με τον ΠΑΟΚ τώρα τι μου θύμισες, Γενεύη και κύπελλο το ΄91 με τον μεγάλο μου γιό οι δυο μας, καλη τρέλλα είχαμε για την ηλικία μας...
Τεσπα
Ο μπεμπουλίνος είναι χάρμα οφθαλμών, μου θυμίζει πολύ το μπαμπα του, είναι σαν να τον ξαναμεγαλώνω. Αλλά υπο την υψηλή εποπτεία του ιδίου, διότι όπως καταλαβαίνεις έχουν άποψη και δικαιολογημένα για το πως θέλουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.
Εμείς απλώς είμαστε εκεί για ότι χρειαστουν.
Να μη σε φορτώσω με άλλα πρωινιάτικα
Σε χαιρετώ και τα ξαναλέμε σύντομα

zinon είπε...

Χρόνια πολλά και από εμένα. Είναι ωραία η Αρετσού, αλλά συμφωνώ ότι πριν γίνει in ήταν μάλλον καλύτερη. Η Ελένη63 μας έβαλε όλους σε ένα ωραίο παιχνίδι, το έπαιξα και εγώ. Είναι δύσκολο να μιλάς για τον εαυτό σου, αλλά ευτυχώς στο blog μας σώζει η ανωνυμία. Νά'σαι καλά γίγαντα και να τα εκατοστήσεις εύχομαι...

doctor είπε...

Μπήκα και γω να δω το blog του γίγαντα και έπεσα σε γενέθλια, κεράκια, τούρτες, χάρτινα καπέλα και τραγουδάκια!!!

Σεφτές λοιπόν και χρόνια πολλά.
Σε διαβάζω στο blog του Νίκου Δήμου και πολλές φορές νομίζω ότι είσαι στο μυαλό μου!

Μετά την ανάγνωση της βιογραφίας σου θεωρώ δεδομένο ότι υποστηρίζουμε την ίδια ομάδα ε;
ΠΑΟΚ!

doctor

giant13 είπε...

zinon,

Ευχαριστώ πολύ γιά τα καλά σου λόγια.
Σίγουρα η Αρετσού ήταν πολύ καλύτερη. Θυμάμαι που φοιτητές, ερχόμασταν γιά σαρδέλα στα κάρβουνα, κουτσουμούρα (ήταν φτηνή τότε), και ρετσίνα χύμα.
Συντροφιά με Καζαντζίδη και Μπιθικώτση σε επιτυχίες των Θεοδωράκη, Χατζηδάκι από πικάπ, φυσικά λίγο βραχνό, αλλά δεν μας ενοχλούσε καθόλου. Ο γυρισμός φυσικά με τα πόδια στους ήσυχους δρόμους με ανθισμένες αυλές των μονοκατοικιών, με τραγούδι και άλλα διάφορα χαζά της νιότης.

Δόκτορα,
με το αβατάρι ενός απ τους πιό αγαπημένους μου ηθοποιούς, πιστεύω και δικός σου.

Ευχαριστώ γιά την επίσκεψή σου στο μπλόγκ και τις ευχές σου.
Κι γώ σε παρακολουθώ στον Γάτο και ομολγώ πως γράφεις ή σχολιάζεις πάντα με γραφή στρωτή, κατανοητή, με επιχειρήματα, σωστές θέσεις και όταν τύχει σωστά λινκ.
Δεν θα ξεχάσω το ενδιαφέρον σου γιά την άνεργη καλλιτέχνιδα, φίλη του Γάτου.
Και βέβαια είμαι ΠΑΟΚΑΡΑ.
Πιτσιρικάς, στο δημοτικό, έπαιζα γιά λίγο στα τσικό. Μέχρι που στραμπούλιξα τον αστράγαλο και με σταμάτησε η μάνα μου. Το χω μάλιστα και καμάρι που έτυχε να παίξω με Κούδα και Αποστολίδη.
Οταν φύσαγε βαρδάρης άκουγα την σφυρίχτρα του διαιτητή στο πατρικό μου.

akis είπε...

Aπο μια ερωτηση σου στον γατο.
Η canon eos 400 ειναι καλυτερη απο την olympus e-400.
O sensor της olympus ειναι 17,3χ13mm ενω της canon 22,8x14,8mm,που σημαινει καλυτερο γραψιμο.
Στο εγκυρο και καλυτερο φωτογραφικο περιοδικο του κοσμου στο γερμανικο fotomagazin στα τεστ υπερεχει η canon.
Η σχεση τιμης προς αποδοση ειναι κορυφαια για την κατηγορια της.
Μπορεις να δεις στο φωτογραφικο μου μπλογκ το ποστ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ φωτογραφιες με την συγκεκριμενη φωτ.μηχανη.
Ευχομαι να σε βοηθησα,καλημερα.

giant13 είπε...

Akis,

Ευχαριστώ πολυ.
Ενδιαφέρουσα η πληροφορία, θα επισκεφθώ και το blog σου.

Dormammu είπε...

giant13 said:

Πόντικα,

Τι τα θές! Ετσι κι αλλιώς είμαστε γιά τα μπάζα με τις μπέμπες.
Μπήκες...;

Τετ Μαρ 07, 05:06:00 μμ


Εντάξει, όχι και για τα μπάζα με τις μπέμπες! Αφου με επηρέασε ο ΝΔ στο ίδιο περιοδικό που διάβαζες, πήγα και πήρα το 1997 την Ε36 coupe (είχε για ένα φεγάρι την ίδια). Ποτέ δεν ένιωσα άσχημα για τα γκάζια της κι ας με περνούσαν κάτι αστείοι πεζάκηδες και πουντάκηδες στα φανάρια. Θυμάμαι πως σε σχετική κουβέντα με έναν εξ αυτών περιμένοντας ν' ανάψει πράσινο του είπα "όσο κάνει η πόρτα μου, κάνει όλο σου το αυτοκίνητο" :)) Είχα αποφασίσει μάλιστα να την κάνω 328i (σχετικά εύκολη μετατροπή), αλλά κάτι ο στρατός, κάτι οι υποχρεώσεις, έμεινε όπως ήταν μέχρι που την πούλησα το καλοκαίρι μετά απο 185.000 km.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα απευθύνονται σε ανθρώπους που θα ζήσουν μαζί τους. Αν πάρεις για παράδειγμα μια Brera (αυτήν με τον κινητήρα Ford- αν είναι ποτέ δυνατόν) και την ζορίσεις σε μια διαδρομή Αθήνα- Θεσ/νικη, να δείς που μετά θα την τρέχεις στο συνεργείο για ρύθμιση... Κάτι τέτοιο, με την BMW ποτέ δεν θα συμβεί. Ψηλά το κεφάλι λοιπόν!

Αλήθεια, το Stavedo στην Αρετσού είναι ακόμα στη θέση του?

giant13 είπε...

dormamu,

Το σχόλιο μου υπονοούσε τον συμπλόγκερ στον Γάτο, τον Κ2825.
Είχαν με τον Πόντικα μεγάλη ολονύκτια κόντρα, γιατί ο Κ χλευάζει τις 316ι, και τις θεωρεί επικίνδυνες λόγω ανεμικών επιδόσεων. Αξίζει να τα ρίξεις μιά ματιά αν δεν τα γνωρίζεις. Φυσικά στολίζει κάι τους κατόχους των με διάφορα κοσμητικά.
Εγραψα και γω ορισμένα σχόλια, αλλά είναι κολλημένος σ' αυτά που υποστηρίζει και έγραψε και ένα άστοχο σχόλιο (Κυρ. 04, ώρα 09:40) γιά κάποιον ημιπληγικό μηχανόβιο τραυματία.
Παραθέτω το απόσπασμα και κρίνε μόνος σου.
" Όταν ήμουν στο νοσοκομείο (μετά από τροχαίο και λόγω οδηγικών καφριλικιών), θεωρούσα τόσο απίστευτα αστείο το γεγονός του να οδηγεί κανείς μηχανή χωρίς εξοπλισμό ασφαλείας που έκανα συνεχώς πλάκα στον παραπληγικό (λόγω χτυπήματος στην σπονδυλική στήλη) παρακείμενο κόπανο, σε βαθμό που οι συγγενείς του ζήτησαν να μεταφερθεί σε άλλο δωμάτιο (παράξενο, αφού ο ίδιος γέλαγε ηλιθιωδώς με τα πειράγματα μου)."

Αν διάβασες το ποστ μου η άσπρη μπέμπα είναι δική μου (Ιουν. 2003).
Βγάζει 115 PS και δεν έχω μεγάλα παράπονα. Εδώ μου ζήτησαν 4000ε (όλο το κουστούμι) γιά 2500cc και 192 PS, μοτέρ με μηδενικά σχεδόν χλμ, αλλά αξίζει τον κόπο γιά να κάνεις γρηγορότερα μιά προσπέραση; Χώρια που θέλει ένα κικεώνα διαδικασιών γιά νέα έκδοση άδειας κυκλοφορίας (9 έντυπα μόνο, χώρια η κάθοδος στην Αθήνα στο ΚΤΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ.
Φίλος που δουλεύει στο Μόναχο μου είπε πως είναι 117 πραγματικά, αλλά δηλώνουν τόσα γιά να μη κάνει conflict με ένα μοντέλο 318ι (1800cc), που παράγεται μόνο γιά την Γερμανική αγορά και είναι οκταβάλβιδο.
Τον περασμένο Ιούνη με σταμάτησαν με 157χλμ σε σημείο που ειχε πινακίδα 90,(Αταλάντη). 300ε, ένα μήνα αφαίρεση πινακίδων και άδεια κυκλοφορίας. Επικαλούμενος διάφορες δικαιολογίες ανάγκης κλπ, ήταν και καλός το όργανο και την γλύτωσα με 17ε. Επομένως που να τρέξεις, αξίζει τον κόπο;

Τέλος σε πληροφορώ πως το stavedo είναι ένα από τα στέκια μου. Η αλήθεια όμως είναι πως πάλιωσε λίγο. Μιά ψιλοανακαίνιση του χρειάζεται.
Κερνάω καφέ και όχι μόνο, όποτε ανέβεις επάνω, ρίξε mail.

Dormammu είπε...

Η καλύτερη μετατροπή στις Ε36 ήταν αυτή από 316 σε 328. Όπως θυμάσαι, για κάποιο διάστημα υπήρχε δίλιτρο μοτέρ με έξι κυλίνδρους. Για λίγο διάστημα και η δικιά σου Ε46 φορούσε αυτό το μοτέρ, το οποίο άγνωστο γιατί, τελικά καταργήθηκε. O τωρινός δίλιτρος είναι τετρακύλινδρος. Στην μετατροπή λοιπόν σου έβαζαν τον 2.8 (εξακύλινδρος) και το δήλωνες για 2.0 (ομοίως εξακύλινδρο). Δεν υπήρχε περίπτωση να το ελέγξει κανένας. Ούτε τεκμήριο, ούτε τίποτα!! Είχα ξενυχτήσει σκεπτόμενος και υπολογίζοντας τα χρήματα, γιατί τότε κόστιζε ακριβότερα η μετατροπή, τελικά πάντως δεν το αποτόλμησα. Τα σχόλια για τις προσπεράσεις τα διάβασα με μειδίαμα. Κανείς δεν έθιξε βέβαια την απόλαυση της πίσω κίνησης…… Έχω παίξει με το παλιό μου αυτοκίνητο ατελείωτα. Δε νομίζω ότι κανένας από αυτούς που οδηγούν WRX και EVO μπορεί να καταλάβει. Τώρα πια, με οικογενειακές υποχρεώσεις, το γύρισα στα θηριώδη SUV.

Την περίοδο Μάιος 2000- Μάιος 2001 έκανα καθημερινά την διαδρομή Άνω Περαία- Φοίνικας- Άνω Περαία. Είχα και φίλους που έμεναν στην Αρετσού κι όλο βγαίναμε εκεί γύρω. Αναλογικά με την Αθήνα, είναι κάτι σαν την Γλυφάδα. Μου έχει μείνει το Stavedo και το άλλο το διπλανό με την ξύλινη εξέδρα πάνω στον γκρεμό που ξεχνάω πως το λένε. Ωραία πέρασα. Η περιοχή που μένεις μου άρεσε πιο πολύ απ’ οτιδήποτε άλλο στην Θεσσαλονίκη. Και στην Περαία και στους Επιβάτες ήταν καλά, τον χειμώνα όμως λίγο spooky…. Θυμάμαι ένα πρωί μια φορά με ομίχλη, που ξεπρόβαλε μπροστά μου το εκκλησάκι στην μέση του δρόμου πηγαίνοντας για τον Φοίνικα! Πω πω…! Ακόμα να το μεταφέρουν?

Αν μπορέσω να έρθω για κανένα συνέδριο θα ειδοποιήσω.

giant13 είπε...

dormamu,

Το εξακύλινδρο μοτέρ το φαγε αν δεν κάνω λάθος η αυστηρότερη θέσπιση αντιρυπαντικών ορίων.
Το καλοκαίρι γιά 15 μέρες με τον κουνιάδο μου (μένει στο Χαιδάρι), γυρίσαμε άνω-κάτω όλη την Κρήτη, δυό ζευγάρια. Εχει ένα Νισάν x-trail. Ειλικρινά σου λέω πολύ καλά κρατήματα. Από τότε η σύζυγος όλο γκρινιάζει με τα χαμηλωμένα αυτοκίνητα που ούτε σε φέρρυ δεν περνούν καλά καλά, που δεν βλέπεις τίποτα στο ταξίδι εκτός απ τις μπαριέρες και τέτοια.
Με βάζει λοιπόν σε σκέψεις γιά x3, αν και ακόμη δεν μου κάθεται καλά.
Η καφετέρια που αναφέρεις ονομάζεται Animus.
Το εκκλησάκι παραμένει εκεί. Είναι ένα μέρος μιάς μονής που είναι στο πίσω μέρος και δεν διακρίνεται απ τον δρόμο. Είχε κάνει παλιά και μιά εκπομπή ο Μάκης σχετικά, αλλά δεν θυμάμαι τον λόγο.
Κίνδυνος θάνατος όπως φυτρώνει ξαφνικά στην δεξιά λωρίδα, το πώς δεν έχουμε θρηνήσει ακόμη θύματα περίεργο. Μέχρι που είχαν προτείνει να το μεταφέρουν σε σιδηροτροχιές αυτούσιο, δεν δέχθηκαν με τίποτα. Τέτοια ισχύ η εκκλησία στην Ελλάδα.
Περιμένω συνέδριο.

Dormammu είπε...

Αν Χ3, μόνο 2.5 και πάνω. Μακριά απο την 2.0. Την αγόρασα (την 2.5)και είμαι ενθουσιασμένος, αλλά είναι πλέον αργά κι αύριο η μέρα είναι πολύ δύσκολη για να σου πω τώρα εντυπώσεις!

Stay tuned.

mtryfo είπε...

Χαίρε γείτονα... γύρισα απ τις "υποχρεώσεις" μου (ψέμματα, περνάω καταπληκτικά) και είπα να πω ένα γειά, τι κάνετε γενικώς, κι όπως διαβάσα στον γάτο, κάτι σου κάνει ο γούγλης και σε πετάει, για κοίταξέ το, εμένα σε σοβαρή ασθένεια μου κάνει λολολολ

xenia είπε...

Χαίρετε, χαίρετε και Χρόνια σας Πολλά και Γεμάτα!

Πολύ όμορφα τα είπες giant...
Μεταξύ των άλλων... [...]Πιστεύω σίγουρα όμως στην ΦΙΛΙΑ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ και ΕΥΘΥΤΗΤΑ[...] Πόσο το πιστεύω -αν και καμιά φορά το πρώτο με μπερδεύει λίγο, με απογοητεύει... γιατί να μην μπαίνουν οι άνθρωποι που και που στην θέση του άλλου;; γιατί να μην φέρονται όχι απαραίτητα όπως θα ήθελες, αλλά τουλάχιστον όπως τους φέρεσαι εσύ;; εξάλλου, "διαλεγμένοι" δεν είναι υποτίθεται αυτοί; έτσι δεν λένε; ότι τους φίλους τους διαλέγεις μπλα μπλα μπλα...
Ουφφφ, τέλος πάντων.

Σ' ευχαριστώ πολύ και για την πρόσκληση. Έχω ήδη γράψει για εμένα στο gitsaki πέντε πραγματάκια. Εεε, συγγνώμη, 3005 ήθελα να πω! Δεν θα σε πειράξει πολύ αν δεν ξαναγράψω εδώ, σε σένα... (Δεν έχω και δικό μου blog. Για να μην σας ζαλίζω, όχι τίποτ' άλλο:-)) )

Χρόνια Πολλά και πάλι,
:-)
Ξένια.

υ.γ.Μπαίνει ως υστερόγραφο, ήταν όμως η πρώτη σκέψη που έκανα μόλις τέλειωσα το ανάγνωσμα των λόγων σου... Σ' ευχαριστώ για την γνώμη που έχεις σχηματίσει για εμένα και για τα όμορφα λόγια. De verdad...

giant13 είπε...

@Mtryfo,

Καρντασίνα, εκπληρείς ένα καθήκον που τουλάχιστον αξίζει τον κόπο.
Ισως να είναι κουραστικό, αλλά ταυτόχρονα και ευχάριστο.
Ψάχνω το πρόβλημα με τον blogger από χθές και παρόλο που κατέχω αρκετά με τα PC, ακόμη δεν βρήκα λύση.

@xenia.

ευχαριστώ γιά τις ευχές σου.
Θα επισκεφθώ το γιτσάκι να διaβάσω τα περί σου.

giant13 είπε...

Η μητέρα μου συνήθιζε να λέει την παρακάτω πετυχημένη κατά την γνώμη μου φράση.
"Φτωχός άγιος δόξα δεν έχει".
Φράση που σημαίνει πολλά.
Από εοτολογικής πάντως πλευράς, σήμερα είναι "Των εν Σεβαστεία τεσσαράκοντα μαρτύρων."
Ενας λοιπόν απ' αυτούς ήταν και ο Φιλοκτήμων.
Το όνομα του φέρει λοιπόν ο μικρός μου γιός, και κανείς δεν ξέρει φυσικά την εορτή του, πλην στενών συγγενών και φίλων.
Μάλιστα και ο πεθερός μου, συνονόματος, έμαθε πως γιορτάζει όταν στην βάπτιση του γιού, μας το είπε ο παπάς.

mtryfo είπε...

Καρντάσι
Να χαίρεστε το καμάρι σας, να' ναι γερός και τυχερός. Να τον καμαρώνετε σε ότι κάνει στη ζωή του...κι όσο για τη μητέρα... ήξερε τι έλεγε...

xenia είπε...

Ενδιαφέρον...

Να χαίρεσαι / -στε το παιδάκι σας. Να είναι πάντα γερός και να έχει πολλή τύχη στην ζωή του. Οπότε τώρα του δίνεις και τα δικά μας Χρόνια Πολλά [από κάτι (παράξενους, άντε να εξηγείς τώρα...) φίλους-γνωστούς του μπαμπά:-))] και αυξάνονται αυτοί που μαθαίνουν την γιορτή του (πλην στενών συγγενών και φίλων, όπως είπες).

Πολύ όμορφα:-)
Ξένια.

giant13 είπε...

@Γειτόνισα,

ευχaριστώ πολύ.

@Xenia,

και σένα γιά τα γλυκά σου λόγια.
Χθές αργά διάβασα μέσω του τρομερού γιτσακίου και τα δικά σου.
Διαπίστωση και επιβεβαίωση γιά μιά ακόμη φορά της γνώμης, έστω διαδικτυακής που χω γιά σένα.

Τώρα με τα χθεσινά γεγονότα θα θελα να πώ και δώ δυό λόγια, αν και τα χω γράψει παλιότερα καi στον χώρο του Γάτου.
Φυσικά απλά, χωρίς επιστημονικές και κοινωνιολογικές αναλύσεις σε σεντόνια.

Τι ενοχλεί τους φοιτητές γιά την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Οσοι θέλουν να φοιτήσουν σε δημόσιο, δεν τούς απαγορεύει κανείς.
Αν είναι υποδεέσερα των σημερινών δημοσίων (πόσο υποδεέσερα μπορεί να είναι;) κακό γι αυτούς που θα φοιτούν σ' αυτά.
Το άσυλο το αφήνω, γιατί πιστεύω πως υπάρχει μόνο στην χώρα μας με τον τρόπο που εφαρμόζεται.
Οι κκ πανεπιστημιακοί γιατί δεν θέλουν (φυσικά όχι όλοι) τον έλεγχο και την αξιολόγηση; Τι φοβούνται άραγε;
Σε ποιά χώρα του κόσμου δεν υπάρχει αξιολόγηση;
Γιατί απορρίπτουν απριόρι, χωρίς αιτιολόγηση την κατάταξη του ΕΜΠ στις διεθνείς λίστες που σε όσες εχω δει, βρίσκεται κάτω από την 400η θέση;
Ο μεγάλος μου γιός σπούδασε πολ. μηχανικός στην Σκωτία.
Πέντε χρόνια σπουδών και μάστερ, το ΔΟΑΤΑΠ τον χρέωσε με 4 μαθήματα γιά την ισοτίμηση του πτυχίου του.
Δεν με πειράζει πολύ αυτό, δεν είναι και τίποτα το φοβερό. Ετσι το έκριναν. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι το πανεπιστήμιό του είναι 200 θέσεις πάνω απ το ΕΜΠ.
Γιά να περάσω στον μικρό τώρα. Αποφοίτησε δεύτερος απ όλα τα λύκεια της Καλαμαριάς (Είναι 9 στο σύνολο).
Περασε πριν δυό χρόνια , σαν 14ος στους πολ. μηχαν Θεσσαλονίκης.
Χρωστά ένα μάθημα μέχρι τώρα.
Είναι, με το δικό του μάτι πάντα, ενάντια σε πολλά που ισχυρίζονται οι κομματικοποιημένοι συνάδελφοι του.
Γιά να μη χαρακτηριστεί σαν σπασίκλας, άλλη βολική γιά πολλούς λέξη, τα ενδιαφέροντα του είναι, αυτοκίνητα, αγώνες αυτοκινήτων, λογοτεχνία, σινεμά, αμερ. μπιλιάρδο, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, φωτογραφία, υπολογιστές, play station.
Δύο μήνες τώρα είτε γυρίζει έξω, είτε είναι σπίτι, κοιμάται στις 6 τα χαράματα και σηκώνεται στις 3 το μεσημέρι.
Αυτό τον ενοχλεί αλλά δεν θέλει να το συζητά. Σε άλλους φίλους του αρέσει και παρακαλούν να τραβήξει σε όσο βάθος χρόνου μπορεί να πάει.
Ποιός έχει δίκιο;
Ακούω γνώμες.

mtryfo είπε...

Γείτονα,
συμφωνώ μέχρι πένας σε όσα έγραψες παραπάνω.
Το παιδί το ενοχλεί αυτή η κατάσταση γιατί είνα ένα υγιές άτομο, που δεν είναι κολλημένο, που θέλει να προχωρήσει κι αυτή η κατάσταση που επικρατεί δεν του το επιτρέπει.Εν πάση περιπτώσει, προσπάθησε να τον πείσεις, να χαλαρώσει και να απολαύσει αυτήν την "νεκρή περίοδο" όσο κρατούν οι καταλήψεις, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να κάνει τίποτε γι αυτό.Απλούστατα θα καταχωρηθεί στις εμπειρίες του στη ζωή και ίσως να το διηγείται και στα παιδιά του μεθαύριο που ΕΛΠΙΖΩ να έχουν αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο.

xenia είπε...

Μα το θέμα είναι απλώς να κάνουμε θέμα! Να δημιουργείται ένταση και σύγχιση και φασαρία (σχεδόν διαρκώς) γύρω από κάτι. Φαίνεται πως είναι απαραίτητο στοιχείο για τον οργανισμό του Έλληνα αυτό. Of vital importance, μην πω κιόλας. Αναμφισβήτητα.

("αναμφισβήτητα"... εντάξει, την γνώμη μου εκφράζω)

Και όπως είπα σε κάποιο άλλο blog πρωτύτερα (γιατί κι εγώ ένιωσα την ανάγκη να σχολιάσω τα γεγονότα, ιδιαίτερα μετά τις προχθεσινές φασαρίες, στο Σύνταγμα στην Αθήνα), λίγο γενικότερα: "η Ελλαδίτσα μας είναι πολύ καλή για διακοπές το καλοκαίρι... ήλιος, θάλασσα, κρασιά, αγόρια και ΜΟΝΟ (αν είναι δηλαδή να συνεχίσει έτσι η κατάσταση). Τί σχέση έχουν οι νεοέλληνες με την Ιστορία; Καμία. Καμία απολύτως. Προέρχονται από κάπου; Από πουθενά. Τους προγόνους και τις παραδόσεις τα δημιουργείς, δεν τα κληρονομείς. Και εμείς δεν έχουμε τα φόντα να δημιουργήσουμε τίποτα απολύτως. Η πλειοψηφία από εμάς τουλάχιστον..."

Από όλη αυτή την ιστορία τώρα, εδώ, των δικών μας λόγων και σκέψεων, χαίρομαι πολύ γιατί ο "μικρός" σου (που φαίνεται ότι δεν είναι τόσο μικρός, ή, έστω, σύντομα θα πάψει να είναι) ανήκει στην μειοψηφία.

Αυτά (προς το παρόν):-)

Καλό βράδυ και καλό σ/κ,
Ξένια.

giant13 είπε...

mtryfo said,

Εν πάση περιπτώσει, προσπάθησε να τον πείσεις, να χαλαρώσει και να απολαύσει αυτήν την "νεκρή περίοδο" όσο κρατούν οι καταλήψεις, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να κάνει τίποτε γι αυτό.
------------------------------

Φίλη μου Μαρία,
Είναι χαλαρότατος, μη νομίζεις, δεν είναι και χαζός, την έχει καταβρεί με την κατάσταση, αλλά πότε πότε, λέει τι θα γίνει ρε γaμώτο;


@Xenia,

Πραγματικά δεν είναι και.... τόσο μικρός, 1.88 μαντράχαλος.
Αλλά αρκετές φορές με τις θέσεις του σε μερικά θέματα, μας βάζει τα γυαλιά που λένε.
Καλό σου Σαββατοκύριακο.

mickey είπε...

Προς οικοδεσπότη και Dormammmu:

Βλέπω πως πιάσατε ενδιαφέρουσα κουβέντα για μπέμπες και μετατροπές. Κρίμα που την έχασα - δε μού σφυρίξατε κι εσείς τίποτα, βρε παιδιά ;)

Για την αγορά X3 (2.5) ψήνομαι κι εγώ εδώ και δυο χρόνια περίπου, αλλά ακόμα διστάζω. Είδα και κάτι απίστευτα σχέδια που έχει η Toyota για ορισμένα υβριδικά υψηλών επιδόσεων και είπα να περιμένω λιγάκι.

Αν και έχω μάλλον λίγες γνώσεις για το αυτοκίνητο, θα ήθελα κάποτε να ανεβάσω σχετικά ποστάκια. Ίσως να τα πούμε και μαζί (κι από κοντά) γι' αυτά τα θέματα.

mickey είπε...

Και μια 33άρα ως ...δώρο γεννεθλίων ;)

giant13 είπε...

@Πόντικα ξενύχτη,

Οπότε θέλεις, ανοικτός γιά συζητήσεις περί αυτοκινήτων.
Τα link σου για τα υβριδικά της toyota με τα 400PS τα χα δει και γώ.
Περιμένω κανά ποστάκι σου σχετικό.

mtryfo είπε...

Πως πήγε η βόλτα καρντάσι?
Τέτοια μέρα σήμερα, δεν πρέπει να πήγε χαμενη...Να ελπίζουμε σε φωτο?

giant13 είπε...

@mtryfo,

Ηταν γενικότητα, δεν πήγα πουθενά.Εχω επισκέψεις από Αθήνα και πήγα γιά καφεδάκι στον πεζόδρομο μόνο.
Καλωσήρθες απ' την Αθήνα.

mtryfo είπε...

Γιώργο, καλημέρα και καλή εβδομάδα
Ερώτηση κρίσεως...
Πήγα στο Πλαίσιο για μελάνη και είδα κάτι προσφορές σε φωτογραφικές μηχανές. Μια που μου "έκατσε" κάπως, είναι Kodak Z710, 7.1 megapixel, opt zoom 10x,τύπος μνήμης multimedia/sd card, σε προνομιακή τιμή 249ευρω. Για μένα που είμαι άσχετη νομίζω ότι δεν χρειάζεται να είναι κάποια ακριβή camera για να βγάλω κάποιες απλές φωτο. Τι λες? Τα φώτα σου!!

giant13 είπε...

@mtryfo,

Ανέμενε email σχετικά με φώτο.

giant13 είπε...

Χθές το blog του Νίκου Δήμου έκλεισε, λόγω της ενέργειας ενός άλλου blogger, του Μάνου Μακράκη (manblogg σαν blogger), να κάνει flag το post του Γάτου, λόγω ενός ρατσιστικού σχολίου του Κ2825, ως προς το γυναικείο φύλλο.
Πράξη, βαλτή και ακραία κατά την γνώμη μου.
Δεν με βρίσκει σύμφωνο η απόφαση του Γάτου, αλλά νομίζω πως είναι απόλυτα σεβαστή..Ποιός λέει πως τώρα που έγινε η αρχή δεν θα ακολουθούσαν και άλλα flags;
Λυπάμαι φυσικά γιατί χάθηκε η άμεση επικοινωνία με αξιόλογους φίλους που γνώρισα μέσα από τα blogs του Γάτου.
Φυσικά θα προσπαθήσω την επαφή αυτή μέσα από τα επιμέρους μπλογκ αυτών των φίλων και του δικού μου.

mtryfo είπε...

Καλησπέρα καρντάσι, προσυπογράφω όλα τα παραπάνω, με περίσσια στεναχώρια. Ισως θα είναι καλύτερα για τον Γάτο να χαλαρώσει και ξεκουραστεί λιγουλάκι. Απαράδεκτη ενέργεια του δικηγόρου, με στεναχώρησε και η Πανωραία, της οποίας τη γραφη εκτιμούσα ιδιαιτέρως, η οποία αν δεν κάνω λάθος, δικαιολόγησε έτσι πολύ απλά τον δικηγόρο για το flag. Κρίμα.
Απ τη Μ Δευτέρα και μετά μέχρι την Τριτη της Διακαινησίμου που θα επανακάμψω, ελπίζω σε καινούρια πράγματα. Για να δούμε. We ll be in touch

doctor είπε...

Ο γάτος θα επιστρέψει.

Προβλέπω blog με καλεσμένους, όπου στην είσοδο θα δείχνουν την member card (password).

Έτσι θα είναι καλύτερα.

Προβλέπω τον dimitrizzz να τρώει το ξύλο της αρκούδας από τον πορτιέρη...

doctor

giant13 είπε...

Καλημέρα σε όλους.
Καλή Πρωταπριλιά και καλό μήνα.
Προσέχετε τις πλάκες.
Ο γνωστός πάντως doctor, αν και βιαστικός κάπως, εμένα μου την έφερε, στο ποστ της Θεάς και του Φάρμερ.
Ωραία πλάκα πάντως,Εδώ

Ηθελα να ανεβάσω και ένα ποστάκι περί σινεμά, κατόπιν προτροπής του φίλου dormammu, αλλά γύρω στις 2.30 το πρωί, το κανα delete από λάθος. Επιφυλλάσομαι γιά σήμερα ή αύριο.

Aphrodite είπε...

hey!

Γίγαντα!

Τι ωραία έκπληξη! Για κάποιο λόγο δε μου άνοιγε το μπλογκ σου, με τρέχει κι ο ακαμάτης ο φάρμερ με τους βλογερίνους μη χ..., οπότε νά'μαι, ασθμαίνουσα, να θαυμάσω το μωρουλίνι που έγινε γίγαντας...

Σ'ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση, και να τι μαλ...ε, αποκαλύψεις έγραψα ήδη για μένα. Διάβασέ ες με τη σειρά, να δεις σχίζα η Αφρω....
:))))

Number... Ενα!

Δύο!

Δυόμισυ (LOL!)

Tρια!

Tέσσερα

και μισό μεχρι το Πέντεεεε!

Δλδ δυόμισυ και δυόμισυ, και όλίγον... κβαντικά αριθμητικώς, πάντως έχουν φάση!!!

Πάω στο τελευταίαο σου ποστ, μια που τα διάβασα τα υπόλοιπα αλλά είναι ΠΑΛΙ αξημέρωτα και άντε να δούμε ποτε θα κοιμηθώ! (και λες πώς βρίσκουμε χρόνο... ΔΕΝ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΓΙΓΑΝΤΑ!!!! θα κλάψω!)
:(((((

Aphrodite είπε...

Α! Και χρόνια πολλά καλέ! Ολα τα καλά, υγεία και καλά κέφια και αγάπη στην οικογένεια και λεφτά στις τσέπες σου και καλές εμπνεύσεις!!!
:))))

Να τα 100στησεις τα ποστς (λέμε τώρα) ή θα με πετάξεις έξω?
:))))

(ευχή και κακτάρα ακούγεται, ε?!)

Aphrodite είπε...

Και το καρκινικόν 44 μου βγήκε με κακτάρα, κι ουχί κατάρα!

Ε ερ κόλλησα κι εγώ τα του ποντικα!

Φτ! Φτ! Φτ!!!

Aphrodite είπε...

ΩΩΩΩΩΧ, ρε, όχι ερ, αμάν, τέτοιαν ώρα γίγαντα, τι να περιμένεις....
:))))

giant13 είπε...

Θεά,,

Κάλλιο αργά παρά ποτέ (γιά τα σχόλια σου here).
Τα περι σου "5" τα διάβασα προ πολλού, αμ τι νόμισες θα μου ξέφευγαν;
Εψαξα και τα ξετρύπωσα.

Bloggerines, 5 δικά σου πόστια, σχόλια εδώ, σχόλια εκεί!!
Τόση δουλειά πως την προλαβαίνεις;
Αλλά τι ρωτάω τώρα, μιά θεά όλα τα κάνει.