Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2007

Ενα "γειά".....στον Andy

Πρίν λίγες μέρες μετά από σκέψεις που τις αναλύει στο blog του, ο Andy σταμάτησε το blogging. Μερικές αιτίες είναι , πάντα κατά τον ίδιο, η μερικώς άρση της ανωνυμίας του, η βαρεμάρα, η κούραση.Ο Νίκος Δήμου, σχολιάζοντας στο blog του Doncat2 την αποχώρηση του απ' το blogging, ομολογεί πως ήταν ο καλύτερος του blogger.


Με την σειρά μου, αισθάνομαι την υποχρέωση να του κάνω μιά μικρή αφιέρωση με ένα post.


1. Γιατί ήταν ο πρώτος σχολιαστής στο blog μου ( 1 Μαρτίου 2006). Ο Andy, σε ένα αγαπημένο θέμα μας, γιά τα αυτοκίνητα, έγραφε τα εξής :

"Καλορίζικος!M3 χωρίς σκέψη.Εξωγήινο το Evo αλλά η πίσω κίνηση είναι ένα απ' τα ομορφότερα δώρα που δόθηκαν στον Άνθρωπο. " Πεμπτη 22 Ιουνίου 2006.

Το πρώτο σχόλιο μετά 4 μήνες σχεδόν! Ήταν λοιπόν η αφορμή γιά να συνεχίσω.

2. Ηταν από τους καλύτερους σχολιαστές κατά την ταπεινή μου γνώμη και μάλιστα με μιά έμφυτη ευγένεια. Γραφή μεστή, κατανοητή, πολλές φορές χιουμοριστική (Θεός Ηφαιστος vs Θεάς Αφροδίτης, στο Doncat2). Γραφή χωρίς μεγαλόσχημες, μακροσκελείς αναλύσεις και μερικές φορές φανφάρες, στις οποίες επιδίδονται μερικοί θέλοντας να κάνουν επίδειξη γνώσεων. Μία γραφή καθόλου κουραστική.

3. Η προσφορά αποστολής των δώρων του Doncat σε πάνω από 115 σχολιαστές, δεν είναι μικρό πράγμα.

Πήρα λοιπόν χθές από την βιντεολέσχη το "The Shawshank Redemption" και το ξαναείδα μετά από χρόνια, σαν ένα "γειά".

Οπως λέει και ο Γάτος μπορεί να απέδρασε, εγώ θα προσθέσω πως μάλλον μπορεί και να σκότωσε τον Andy, αλλά πολύ πιθανό να μετεμψυχωθεί σε κάτι άλλο. Ισως κάπου να βρούμε ένα κρυμένο γράμμα του.

Το εύχομαι, όπως πιστεύω και άλλοι, γιατί η απουσία του μας είναι αισθητή.

24 σχόλια:

xenia είπε...

Πράγματι το είδα κι εγώ... Μάλιστα δεν μπόρεσα να αφήσω σχόλιο γιατί έκλεισε τα σχόλια. Δεν του αρέσουν οι αποχαιρετισμοί αλλά εγώ του έστειλα έναν σε μεηλ...
Συμφωνώ σε όλα όσα λες. Διακριτικός, εύστοχος, πνευματώδης, σκεπτόμενος, πολύ καλός σχολιαστής, ωραία γραφή, υποκινητής (αφορμή να συνεχίσεις το blog), υπομονετικός (εγώ δεν θα είχα την υπομονή να ασχοληθώ με τις συγκεκριμένες αποστολές) και πρόσφατα γλυκύτατος μπαμπάς!

Καλά έκανε, αφού έτσι αισθανόταν ή, καλύτερα μάλλον, αφού δεν αισθανόταν άλλο, αφού έπαψε να αισθάνεται (του το είπα κιόλας). Και όσο το σκέφτομαι, χίλιες φορές τον χρόνο που αφιέρωνε στο blog να τον αφιερώνει στην princesa του, δεν είναι έτσι; Ασύγκριτα μεγέθη!

Ας έχουμε το νου μας στο εξής για κανένα ...κρυμμένο γράμμα όπως είπες :-)

Καλό βράδυ,
Ξένια.

p.d.Blog δεν φτιάχνω γιατί αυτή την πόλη Β., που περιέγραψε ο andy, φοβόμουν πάντα. Προτιμώ να σας διαβάζω και να σχολιάζω :-)

mtryfo είπε...

Πολλά μπράβο γίγαντα για το αφιέρωμα στον Andy το αξίζει και με το παραπάνω, όλοι ελπίζουμε να τον ξετρυπώσουμε μια μέρα στο διαδίκτυο με οποιοδήποτε όνομα, αρκεί να μας βοηθήσει να το καταλάβουμε και θα είμαστε ευτυχείς που ξαναγύρισε...

Aphrodite είπε...

Πολύ τρυφερό το ποστ σου για τον αντυ... Με συγκίνησες... Μου λείπει όσο δε φαντάζεσαι αλλά αφού το διάλεξε, οφείλουμε να το σεβαστούμε... (γμτ!)
:((

Eleni63 είπε...

Γίγαντα σε νοιώθω μα προσοχή. Ο Αντυ δεν ήταν παρά μια περιστασιακή υπόσταση σε έναν διαδικτυακό χώρο ενός ανθρώπου που ζει και βασιλεύει! Οι αποχαιρετισμοί, τι νόημα έχουν? Οπως και η Xenia πες του δυό λέξεις στον αληθινό άνθρωπο και όχι στην μάσκα του, και να ξέρεις πώς είναι εκεί και είναι καλά. Η διαδικτυακή υπόσταση δεν είναι υπόσταση πραγματική. Ενα ψευδώνυμο και μια ψευδαίσθηση παρέας. Ο Andy για τον οποίο λυπάσαι δεν χάθηκε γιατί δεν υπήρξε. Αυτό που υπάρχει δεν χάθηκε καθόλου.
Νομίζω ότι αυτό που σε στεναχωρεί περισσότερο, όπως και τον καθένα είναι η ανάγκη μας για πρόσωπα ποιότητας. Για ανθρώπους που να υπάρχουν και να στηρίζουν την οντότητά μας γιατί δεν είμαστε μόνοι.
Νομίζω για το θέμα μπορούμε να πούμε πολλά.

Filomila είπε...

Ελένη τα είπες όλα!


Giant, όμορφη η πρωτοβουλία σου.
Την ανάγκη για αποχαιρετισμό στον blogger Andy την ένιωσα κι εγώ. Αλλά αφού προσέφερε τόσα στην blogόσφαιρα ας τον στείλουμε στο καλό να προσφέρει τώρα όπου εκείνος επιθυμεί.

Κι αν επιστρέψει ok. Αν δεν, πάλι ok.

Τέτοιους ανθρώπους, bloggers, συγγραφείς, ποιητές, whatever είναι να τους χαίρεσαι και μόνο που υπήρξαν, για όσο υπήρξαν.

giant13 είπε...

xenia, τακτικότατη επισκέπτρια στο μπλόγκ μου:

Φυσικά και έκανε καλά ο andy εφ' όσον ετσι ένοιωθε τελευταία.
Αλλά να, χάσαμε τα κείμενα και τις σκέψεις του, τις μουσικές του επιλογές, και προσωπικά εγώ και την ανταλλαγή απόψεων γιά τα αυτοκίνητα, μιά κοινή μας αγάπη.

mtryfo, (καρντασίνα;):

Ευχαριστώ γιά το πρώτο σου σχόλιο στο blog μου.
Αυτό εύχομαι και γώ.


Αφρο θεά μου:

Πιστεύω το adsl να δουλεύει κανόνι μετά την ταλαιπωρία αναμονής επιδιόρθωσης. Απολαυστικό το σχόλιο σου στον Γάτο γιά το περιβάλλον του internet καφέ.
Γιά τον andy γνωστά τα αισθήματα σου, αφού τον είχες παλιότερα,μαζί με τον πόντικα team member στο blog σου αν θυμάμαι σωστά.


Fast Ελένη:

Με τον πραγματικό andy τα είχαμε πεί μέσω mail, και φυσικά ζεί και βασιλεύει.
Το post το αφιέρωσα στον φανταστικό
andy.. Δεν βλέπω ομως κάποια ψευδαίσθηση όταν στα γραπτά μου απαντά κάποιος έστω και ανώνυμα και κάνω και γώ το ίδιο στα δικά του. αν φυσικά γνώριζα τον πραγματικό και διέκρινα πως διαφέρει παρασάγκας απ τον μπλογκερικό φυσικά θα με ενοχλούσε και θα ένοιωοα μιά απογοήτευση. Αλλά με το ύφος και ήθος του και μερικές ενέργειες του, πιστεύω πως λίγο θα διαφέρουν ο φανταστικός με τον πραγματικό.
Εξ άλλου και συ τοποθετείσαι πολύ σωστά, γράφοντας για "πρόσωπα ποιότητας" που έχουμε ανάγκη.


filomila, ευχαριστώ γιά την πρώτη σου επίσκεψη, γράφεις:

"Τέτοιους ανθρώπους, bloggers, συγγραφείς, ποιητές, whatever είναι να τους χαίρεσαι και μόνο που υπήρξαν, για όσο υπήρξαν."

Με λίγες αράδες, αποτύπωσες όλο το νόημα του blog μου.

mtryfo είπε...

Καρντασογίγαντα!!
Καλή θητεία για το παλληκάρι σου και καλός πολιτης. Τι να κανουμε? Μια θητεία είναι αυτή, θα περάσει. Χαμενος χρόνος για τα παιδιά σ αυτή την ηλικία που ψάχνουν για καλύτερα πράγματα στη ζωή τους, αλλά όλοι τα περνάνε. Θά χει να θυμάται όπως και οι δικοί μου.Νομίζω ότι τώρα είναι 1 χρόνος ή κάνω λάθος?

giant13 είπε...

mtryfo,
Ευχαριστώ πολύ γιά τα καλά σου λόγια και τις ευχές.
Ξέρεις όμως πως εκτός από καρντάσια πρέπει να είμαστε και γείτονες; ή σχεδόν;
Μενω πέντε δρόμους πάνω απ την παραλιακή, στο ύψος της διασταύρωσης με την κάθοδο προς στην μαρίνα.

Stavros P (isisdoros) είπε...

Καλημέρα
Θα συμφωνήσω και εγώ με την Ελένη.Και θα ήθελα να προσθέσω ότι από τη στιγμή που μπήκε στο χώρο της επικοινωνίας δύσκολα θα μπορέσει να απομακρυνθεί.Μπορεί να κρυφτεί αλλά δεν μπορεί να φύγει.Είναι μιά γλυκιά εξάρτηση αυτή που ζούμε.

giant13 είπε...

Χρόνια σου πολλά Σταύρε, καλλιτέχνη φωτογράφε.

Ναι, πιστεύω πως ο andy ειναι κρυμμένος κάπου, δεν έχει φύγει και μας παρακολουθεί.

mtryfo είπε...

Καλησπέρα, τώρα μαζευτήκαμε στο σπίτι μας, πήγαμε να καλωσορίσουμε στο σπίτι του τον εγγονό μας. Ευτυχείς παππουδες γαρ. Οντως εκτός από καρντάσια είμαστε και γείτονες, αλλά γέλασα πολύ με τον τρόπο που εξηγείς πέντε δρόμους και λοιπά όπως Αμερική 5th avenue lol lol

giant13 είπε...

Μαρία,
Συγχαρητήρια λοιπόν!
Πρώτη του είσοδος στο σπίτι του, από το μαιευτήριο!
Να είναι γερός σαν σίδερο, να υπάρχει πάνω και πρώτα απ' όλα υγεία να τον χαίρεστε.
Όλα τ' άλλα έρχονται, ο καιρός περνά πολύ γρήγορα.

Ανώνυμος είπε...

giant13
Να είστε πάντα ευτυχισμένοι κ αγαπημένοι με τη γυναίκα σου.Να χαίρεστε κ τα παιδιά σας, που τους εύχομαι κάθε επιτυχία!

mtryfo είπε...

Να ζήσετε με την καλή σου και τα παλληκάρια σου (αυτά θα πάρουν το δρόμο τους γρήγορα-σε λίγο καιρό θα τα ψάχνετε) και να γερνάτε όμορφα και αγαπημένα. 26 εσεις 36 εμείς και οι ηλικίες 36 & 34 για τα αγόρια. Ο ένας στην γηραιά Αλβιώνα παντρεμένος και με μπεμπουλα και ο άλλος εδώ (πρώιμος μπαμπας).Αυτά σχετικά με τα σπιτικά μας, νάμαστε καλά να τους χαιρόμαστε...και να βρίσκουμε χρόνο να συμμετέχουμε στα βλόγια των φίλων...

Stavros Katsaris είπε...

Λείπει γαμώτο ο αντυ!
Λείπει πολύ!
Σεβαστή η επιλογή του αλλά ....

Filomila είπε...

Για την επέτειό σας, να ζήσετε Giant!

Να χαίρεστε ο ένας τον άλλο και μαζί τα παιδιά σας!

Καλή θητεία για τον μεγάλο, καλή σταδιοδρομία για τον μικρό!

giant13 είπε...

Ζωή,
ωραία τα λές στο μπλόγκι σου, σου βγάζω το σομπρέρο γιά να είμαστε και επίκαιροι.
Ευχαριστώ πολύ γιά τις ευχές σου, και σύ ότι επιθυμείς, στην αγκαλιά σου να το βρείς.




Μαρία καλή μου γειτόνισα,

Ευχαριστώ γιά τα ευγενικά σου λόγια. Εύχομαι να αποκτήσετε και άλλα εγγόνια.
Περίμενε λίγο να ξετσουμίσει ο νεογέννητος και έχεις να ρίξεις ντάντεμα όταν το ζεύγος θα θέλει να ξεπορτίσει!!!
Πολλές ομοιότητες έχουμε ρε καρντασίνα.
Ο φαντάρος οπως είχα γράψει σε σχόλιο στον Γάτο, στο ποστ σχετικά με την Σκωτία, στο Εδιμβούργο σπούδασε.
Τουλάχιστον απ' ότι λέει και από προσφορές εργασιάς που του έρχονται μέσω πανεπιστημίου, τό χει στο μυαλό του να την κάνει κατά κεί, αν δεν του κάτσει κάτι της προκοπής εδώ όταν απολυθεί με το καλό.

Σταύρε μου,

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να στείλουμε μιά ανθοδέσμη
στον andy μπάς και τον μεταπίσουμε.
Ομως και ο Γάτος λέει πως πήγε και τον βρήκε και κουβεντιάζουν!!!!
Αλλο πάλι αυτό, τι να σημαίνει άραγε;


filomila,

Είσαι πολύ ευγενική. Ευχαριστώ πολύ, τι άλλο μπορώ να πω;

Aphrodite είπε...

Πέραν του λινκ που έκανα στου Γάτου για το ποστ σου, που το βρήκα πολύ συγκινητικό, να σου ευχηθώ για αυτά που είναι ακόμη πιο συγκινητικά: να ζεις, ν'αξιώνεσαι να κάνεις οικογένεια και να είσαι τυχερός να τη βλέπεις να μεγαλώνει και ν'ανθίζει...

Με πολλή αγάπη κι όλες μου τις ευχές να τους καμαρώνεις πάντα όλο και πιο ψηλά, σου στέλνω το τραγούδι που μου έλεγε η μητέρα μου από όταν ήμουν μικρή, και τώρα δεν μπορώ να το τραγουδήσω ακόμη στις δικές μου κόρες, γιατί κάθε φορά τσακίζει η φωνή μου από το πρώτοWhen I was just a little girl...

Να ζήσετε και να μας λέτε κι εμάς το πώς, όταν κάνουμε βλακείες...
:)))

ΥΓ- mtryfo, κι εσάς να σας ζήσουν όλοι, και ειδικά ο μπεμπουλίνος!!! Γερός & δυνατός & αγαπημένος! Πωπω, όσο σκέφτομαι τι χαρά φέρνει ένα μωρουλίνι στην οικογένεια - και πόσο χαίρονται οι παπούδες και οι γιαγιάδες για τους φυσικούς συμμάχους τους ("τώρα θα δεις τι πέρασα μαζί σου, τώρα που έγινες μάνα/πατέρας", χεχεχε!)
:)))

giant13 είπε...

Θεά Αφρο,

Τι να πώ!!!.Με συγκίνησες.
Αλλά είσαι μιά πραγματική ΘΕΑ.
Με τέτοια ημικρανία και τέτοια ώρα να μλογκάρεις δεν είναι και λίγο πράγμα.
Μέσα απ τον δυναμισμό σου εκπηγάζει μιά τρυφερότητα και γλυκύτητα που πιστεύω σπάνια συνα ντάς σε γυναίκα να τα έχει σε τόσο μεγάλες ισόποσες δόσεις.
Να χαίρεσαι και να σε χαίρονται οι κοράκλες σου.
Αυτά τα μήλα σίγουρα θα πέσουν κάτω απ την μηλιά, γιατί η τελευταία είναι τεράστια.

giant13 είπε...

Και ένα σχόλιο που δεν χρειάζεται σχόλια από την γνωστή μας Παράγραφος, στο post του doncat με τίτλο "Χρέη".

Συμπτωματικά, έχει την ίδια ημερομηνία με το πρώτο σχόλιο του andy στο blog μου.


Φίλε Αντη,

Τώρα καταλαβαίνω γιατί μερικές φορές αισθάνομαι πως σε ξέρω μια ολόκληρη ζωή!

Μοιάζουμε κάπως, μόνο που εσύ δεν είσαι μνησίκακος. Δεν είσαι επίσης πολυλογάς. Αυτό που λές εσύ με δυο κουβέντες, σκοτώνομαι να το πω με χίλιες δυο! (Δεν φταίει ο δάσκαλός μου γι΄αυτό).

Είσαι ένας άρτιος ηθικά άνθρωπος, το μαρτυρεί η πολύμηνη συμπεριφορά σου εδώ μέσα. Το ζω όμως και μέσα από από την αλληλογραφία μας.

Είσαι, επίσης, από τους άντρες/συντρόφους που θα ήθελε να έχει δίπλα της καθε γυναίκα που δεν διακατέχεται από τυφλό φεμινισμό.

Είσαι από τους γονείς που θα ζήλευε κάθε παιδί. Για να σου το λέω, κάτι θα ξέρω...

Είσαι ένα μεγάλο σοφό παιδί.

Τυχερή η οικογένειά σου!

Τεχεροί οι φίλοι σου!

Τυχεροί κι εμείς που σε ζούμε εδώ στη "σχολή" ήθους και διανόησης τού ΝικόΔημου.


Με βαθιά εκτίμηση και αγάπη

Παράγραφος

Πεμ Ιουν 22, 09:13:09 πμ

paragrafos είπε...

Το να τιμάμε έναν τέτοιο άνθρωπο, όπως ο Αντυ, είναι προς τιμήν μας.

Με αγαπή και σεβασμό προς όλους σας

Α.

gitsaki είπε...

Καλημέρα και από μένα!
Παιδιά, κάποια μέρα ο Αντυ μπορεί και να επιστρέψει αλλά εγώ χαίρομαι και μόνο που τον σκέπτομαι να παίζει με την κορούλα του!
Θα είχε ανάγκη ξεκούρασης,ο άνθρωπος!

mtryfo είπε...

Χαίρετε αγαπημένοι φίλοι, φεύγοντας αργά απο το μπεμπουλίνι, ξεπέταξα και κανα δυο φαγάκια για αύριο για τους νέους γονείς, να μην έχουν να σκέφτονται τι θα μαγειρέψουν και νάμαι.
Αφρο καλό μου κορίτσι σ ευχαριστώ από καρδιάς που μέσα απο το ποστ του φιλόξενου γείτονα-γίγαντα με θυμήθηκες. Οσο για το τραγούδι σου, με γύρισες πολλά μα πολλά σου λέω χρόνια πίσω όταν το τραγουδούσα πιτσιρίκι .Αν δεν κάνω λάθος το τραγουδούσε η Ντόρις Νταιη ...

mtryfo είπε...

Αν δεν κάνω λάθος το τραγουδούσε η Ντόρις Νταιη ...

Αυτό το τελευταίο θα μπορούσα να το είχα παραλείψει αν είχα ακούσει πρώτα το τραγούδι στο link. Αλλά μούρθε η φλασιά μόλις διάβασα τον τίτλο...
Αυτοί που έχουν αλτσχάιμερ θυμούνται τα παλιά και ξεχνουν τα καινούργια ή ανάποδα??? αναρωτιέμαι εγώ τώρα...