Κυριακή, Ιουνίου 06, 2010

SOUTH AFRICA 2010 WORLD CUP

Μετρημένες στα δάκτυλα οι μέρες για την παγκόσμια γιορτή του ποδοσφαίρου.
Χαράς ευαγγέλια για τους φανς σε ολόκληρο τον κόσμο.
Καιρός να ξεχάσουμε, όσο γίνεται, το μπάχαλο της πατρίδας μας.
Στενοχώρια και στα κέντρα διασκέδασης, πλην μπουζουκιών που έχουν το δικό τους πιστό κοινό, για την μείωση της πελατείας τους για έναν ολόκληρο μήνα.
Εξαίρεση οι πίτσαρίες-delivery και ορισμένα φαστφουντάδικα.

Νωρίς νωρίς και η ΝΕΤ που θα μεταδώσει τους αγώνες, βρέθηκε στη μακρινή χώρα, εδώ και μέρες με τα παπαγαλάκια της, να μας μεταδίδουν κάθε βράδυ, το κάθε πότε κουρεύουν το χόρτο του αθλητικού κέντρου, όπου θα προπονείται η ομάδα μας, καθώς και το υπέροχο πολυτελές ξενοδοχείο, με θέα στον Ινδικό ωκεανό που θα φιλοξενήσει την Ελληνική αποστολή.
Πως θα φυλαγόμαστε στις βραδυνές εξόδους μας και πως το ιδανικό είναι να κυκλοφορούμε τα βράδυα, μόνο με Ι.Χ η ταξί.
Αλήθεια πόσοι θα πάμε;
Μήπως ναυλώνουμε τσάρτερ και δεν το μαθα, να προλάβω να κλείσω θέση;
Χαζές συνεντεύξεις από χαζοχαρόμενες νεανίδες και έφηβους, για το αν γνωρίζουν και αν αγαπούν την Ελλάδα, να βρήκαμε και μία που ήρθε στην Ρόδο και μιλά ελληνικά.. γκαλημέρα...ούτζο..σουγκλάκι.
Αυτό είναι κάνουμε ρεπορτάζ, είναι απαραίτητο 10 και βάλε μέρες πριν τους αγώνες, γι αυτό ήρθαμε.
Η εθνική στην Ελβετία για την προετοιμασία της η στην Ελλάδα, αλλά εμείς εδώ, να προετοιμάσουμε το έδαφος.
Λεφτά για μας υπάρχουν, για τους άλλους....ΔΕΝ.

Εδώ χρήματα υπάρχουν, δεν ξέρω πόσοι τελικά θα είναι εκεί και τις αποδοχές τους, αλλά το υποψιάζομαι πως δεν θα είναι καθόλου ευκαταφρόνητες.
Στην περίπτωση αυτή λεφτά υπάρχουν, δεν υπάρχουν όμως για την συνταξιούχα νοσοκόμα 75 ετών ,που δούλεψε 35 χρόνια μέσα στα χειρουργεία διάφορων νοσοκομείων και παίρνει 800ε. Ετσι της κόψανε τον 130 και 14ο μισθό.
Ο Παπακωσταντίνου σε συνέντευξη που θα δημοσιευθεί σην αυριανή Ημηρεσία, λέει πως μέχρι το δεύτερο πακέτο βοήθειας δεν έχουμε πρόβλημα.
Αρα αργότερα θα έχουμε. Το επόμενο βήμα; Τι άλλο έμεινε;
Περικοπή των αποδοχών και στον ιδιωτικό τομέα και μεγαλύτερη σύνταξη στα 800-1000ε. αλλά ο σοσιαλιστής Ακης όμως βρέθηκε να έχει περιουσία 8.000.000ε.
Είπατε τίποτα;

Παρασύρθηκα όμως και άρχισα να γράφω για τα χιλιοειπωμένα.
Επανέρχομαι λοιπόν στα παπαγαλάκια της ΝΕΤ.
Μα τι ηττοπάθεια είναι αυτή; Τι μοιρολατρεία;
Πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 είμαστε, μια θέση που κατακτήσαμε με την μαεστρία και το γερμανικό μυαλό του Ρεχαγγέλη και βέβαια με τύχη...όχι βουνό αλλά τα Ιμαλάια.
Όλα συντέλεσαν και συνωμότησαν υπέρ μας για να κατακτήσουμε το τρόπαιο.
Ηταν ένα όγδοο θαύμα,  που ανάγκασε, τον μεγάλο σαν ποδοσφαιριστή αλλά μικρό σαν άνθρωπο, Μπεκενμπάουερ, χολωμένο, να πει το περίφημο, "Αφού κατέκτησε η Ελλάδα το τρόπαιο, αυτό σημαίνει πως το ποδόσφαιρο πήγε 30 χρόνια πίσω".
Όγδοο θαύμα, χωρίς υπερβολή, αν συγκρίνεις την συμμετοχή μας στο παγκόσμιο κύπελλο του 1994 στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου με τον δημοσιοσχεσίτη  Αλκέτα Παναγούλια στο τιμόνι, δεχθήκαμε 10-0 τέρματα σε τρεις αγώνες.

4 από την μεγάλη Αργεντινή του Μαραντόνα και Μπατιστούτα.
4 από την γείτονα Βουλγαρία του Στοίτσκοφ.
2 από την Νιγηρία.
Ετσι ο περιοδεύων θίασος που πήγε ένα μήνα νωρίτερα στην μακρυνή Ήπειρο, γλέντησε καλά, αφού δεν προλάβαινε να προπονηθεί, γυρίζοντας από δεξίωση σε δεξίωση και από φιέστα σε φιέστα,  πήρε νωρίς τον δρόμο της επιστροφής με σκυμένο το κεφάλι.

Μα τώρα;
Η μία είναι ομαδάρα, η άλλη έχει φίρμες, η άλλη είναι φαβορί, η άλλη είναι το δυνατό αουτσάιντερ, η άλλη παίζει πολύ επιθετικά, η άλλη είναι αήττητη για Χ αγώνες.
Εμείς; Παμε για την συμμετοχή ! Αυτός λοιπόν είναι ο στόχος μας.
Ναι! Ετσι απλά πάμε για την συμμετοχή.
Βετεράνοι της εθνικής, (πλην ενός που μίλησε σωστά στην σημερινή εκπομπή), και τα παπαγαλάκια αυτό αναδεικνύουν καθημερινά, ο στόχος επετεύχθει.
Οι ποδοσφαιριστές χρήζει να είναι μετριόφρονες και συγκρατημένοι στις δηλώσεις και τα προγνωστικά τους, αλλά οι καλοπληρωμένοι αθλητικοί συντάκτες; οι βετεράνοι;
Παμε... και βλέπουμε λοιπόν, τι να κάνουμε;
Σημασία έχει να περάσουμε καλά, αφού καταφέραμε την συμμετοχή για δεύτερη φορά στην ιστορία μας, με το δημόσιο χρήμα τώρα εμείς περνάμε καλά, θα περάσουν καλά και οι υπόλοιποι που θα ρθουν και ελπίζουμε μήπως γίνει κάποιο θαυματάκι δηλαδή, γατί τα μεγάλα συμβαίνουν μόνο μιά φορά, ίσως προκριθούμε στην επόμενη φάση, γιατί από Αργεντινή και Νιγηρία χάσαμε πριν 16 χρόνια, δεν θα χάσουμε πάλι;
Έμεινε η Ν. Κορέα, α...καλά...άσε, πολύ επιθετική, πολύ τεχνική, πολύ γρήγορη, παίζει κι εκείνος ο αναθεματισμένος κεντρώος της Μάντζεστερ Γιουνάιτεντ,  ο Παρκ, δύσκολα, πολύ δύσκολα τα πράγματα.


Καλή μας τηλεθέαση λοιπόν και........άντε να δούμε μήπως......